Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Medijski tajkun priprema teren za izdaju Crne Gore: Preko svojih kadrova namješta Luku Bar Vučiću!?

"Zašto mislite da Ivanović posjećuje svoje političke saradnike, ili bolje rečeno izvršitetlje naloga? Sigurno ne da bi poboljšao poslovanje Luke Bar dovođenjem dobrih kadrova. Ivanović već odavno ima dil sa ljudima iz vrha srpske vlasti da namjesti prodaju Luke Bar Srbiji kada se njegova politička partija domogne položaja"

Pregovori tri koalicije koje bi trebalo da formiraju novu vladu ne idu baš glatko, ali to ne sprječava tajkune, pokrovitelje koalicije “Crno na bijelo” da sprovode planove zbog kojih su, po svemu sudeći, podržavali političku grupaciju okupljenu oko GP URA.

Željko Ivanović (LIJEVO BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, medijski pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, najveći fan Novaka Đokovića, zaštitnik srpstva i Katnićev medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić

Kako saznaje portal Aktuelno direktor i suvlasnik koncerna Vijesti, medijski tajkun i jedan od pokrovitelja koalicije “Crno na bijelo” Željko Ivanović  boravio je nedavno u Baru gdje je obavio razgovore sa predstavnicima koalicije iza koje stoji.

Kako su nam kazali veoma dobro upućeni izvori, Ivanović se u Baru sastao sa predstavnicima koalicije “Crno na bijelo” i sa predstavnicima OO Demos Bar.

Tema razgovora, kako nam je rečno, su bila “kadrovska rješenja vezana za Luku Bar”.

“Nije jasno odakle interesovanje Željka Ivanovića za kadriranje u Luci Bar, niti ko mu je za to dao ovlašćenje, ali je javnosti poznato da su Ivanović i Vijesti u bliskoj vezi sa GP URA, pa mora da je u pitanju neki politički interes”, rekli su naši sagovornici.

Kako smo nezvanično saznali od izvora bliskih OO Demos, Ivanović je “imao i konkretne predloge vezane za direktorske pozicije u ovom preduzeću”.

Prodao dušu Vučiću

Međutim, priča oko posjete Ivanovića Baru, čiji medijski koncern otvoreno zastupa interese Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Srbije u Crnoj Gori, je mnogo kompleksnija nego što to djeluje na prvi pogled.

Prodajom Luke Bar firmi iza koje stoji Aleksandar Vučić Srbija faktički dobija izlaz na more

Kako su portalu Aktuelno rekli veoma dobro upućeni izvori, Ivanović je još odavno obećao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću Luku Bar, odnosno ljudima bliskim njemu. Poznato je da je Ivanović već pregovarao sa vlastima u Srbiji oko prodaje Vijesti, ali dogovor nije postignut.

“Zašto mislite da Ivanović posjećuje svoje političke saradnike, ili bolje rečeno izvršitelje naloga? Sigurno ne da bi poboljšao poslovanje Luke Bar dovođenjem dobrih kadrova. Ivanović već odavno ima dil sa ljudima iz vrha srpske vlasti da namjesti prodaju Luke Bar Srbiji kada se njegova politička partija domogne položaja”, rekli su naši sagovornici.

Oni navode da je ovo u najmanju ruku velika korupcionaška afera, ali i potencijalno nešto mnogo gore.

“Biću slobodan da kažem da se ovdje radi o veleizdaji. Ivanović namješta firmu koja je resurs od ključnog strateškog značaja za Crnu Goru. Zamislite da preko svojih političkih aparatčika iz koalicije ‘Crno na bijelo’ koju je u saradnji sa SPC i svojim kolegom Miodragom Miškom Perovićem na brzinu sklepao uspije da izdejstvuje prodaju Luke Bar nekoj firmi iza koje stoje ‘biznismeni’ bliski državnom vrhu Srbije na čelu sa Vučićem. Srbija bi tada mogla da ucjenjuje Crnu Goru i dobila bi faktički izlaz na more. To je definicija izdaje!”, kategorični su naši sagovornici.

Dritan Abazović: Nemoćan da zaustavi poslovne planove svojih nalogodavaca

U ovom slučaju, kao i u nebrojeno slučajeva prije ovoga, Tužilaštvo neće reagovati da bi čelni ljudi u tom resoru, kako nam je rečeno, sačuvali funkcije.

“Abazović je tu nemoćan jer mora da sluša sve što tajkuni koji stoje iza njegove koalicije kažu. Ni vlada nije formirana, a već se prodaje Crna Gora. Koliko smo čuli nije isključeno da se Srbiji proda i Elektroprivreda”, rekli su naši izvori.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
21.09.2020-09:50 09:50

Lijep je ovaj gospodin sa sesirom za razliku od goveceta sa krstenicom uvezenog Srbijanca iz okoline Krusevca,pa ne cudi od ovog kera pored gospodina sa sesirom sto mu pada na pamet “jer svoj je svoj”a jednaki “ljudi” Ivanovic i Vucic.

Rovca sa rovačkim katunima
21.09.2020-10:33 10:33

Sta ima tu lose ako kupe Srbi ako ponude istu ili visu cenu od drugih. U Crnoj Gori živi dovoljeno srba tako da je Luka u slučaju prodaje opet naša ijako je vlasnika druga država!

Kapetanovo jezero
21.09.2020-11:16 11:16

Molimo novu vlas da kad prodaju Luku dovedu struju, naprave put I uspostave telefonski signal na jezero I okolne pasnjske.