Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Medijski centar DNP: Cilj tužbe protiv novinara Pobjede zaustavljanje promovisanja laži kao osnovnog načela novinarstva

''Cilj tužbe protiv ''novinara'' ''Pobjede'' je zaustavljanje promovisanja laži kao osnovnog načela novinarstva, ali i preuzimanje krivično pravne odgovornosti, jer to što se neko naziva ''novinarom'' nikako ne znači da mu je sve dozvoljeno, i da je ''jednakiji'' od drugih''

Medijski centar Demokratske narodne partije je sa pažnjom iščitao reagovanje „novinara“ „Pobjede“ Draška Đuranovića i Kaćuše Krsmanović, i osim pokušaja prizemnog kvalifikovanja Milana Kneževića, nedostojnog ozbiljnog novinarstva, njihov jutarnji uradak ne zaslužuje specijalan osvrt, napisali su u saopštenju.

”Posebno sa aspekta što su u današnjem reagovanju priznali da su iznosili neistine o Milanu Kneževiću, i njegovom odnosu sa direktorom ANB – a Dejanom Vukšićem koji je poznat čitavoj javnosti, osim izgleda „novinarima“ Đuranoviću i Krsmanović. Tako da će i ovo njihovo reagovanje i priznanje biti jedan od dokaza na sudu.

Cilj tužbe protiv „novinara“ „Pobjede“ je zaustavljanje promovisanja laži kao osnovnog načela novinarstva, ali i preuzimanje krivično pravne odgovornosti, jer to što se neko naziva „novinarom“ nikako ne znači da mu je sve dozvoljeno, i da je „jednakiji“ od drugih. Opterećenost „novinara“ „Pobjede“ Srbijom i Rusijom je njihovo medijsko pravo i u njega nećemo zalaziti, ali saopštavanje opasnih neistina o Milanu Kneževiću, nećemo dozvoliti, iako su nam Draško Đuranović i Kaćuša Krsmanović zaprijetili američkim nosačem aviona „Hari Truman“ koji je uplovio u Jadran”, dodali su.

”Da želimo biti maliciozni kao što su pomenuti „novinari“ „Pobjede“ tumačili snove Milana Kneževića, mogli bi upitati po kom je to snu Krsmanovićeva dobila ime „Kaćuša“?
Koliko je nama poznato nijedan američki PVO i raketni sistem se ne zove „Kaćuša“, a za neke istočne koji se zovu tim imenom mogli bi dati konkretne informacije kad i gdje su prvi put upotrijebljeni.

Kao što svakako možemo dati pouzdanu i tačnu dokumentaciju da je DF upravo u godini tzv. državnog udara, za potrebe medijske kampanje uplatio značajna sredstva „Pobjedi“, što samim tim navodi na zaključak da smo svi u udruženom poduhvatu, neko sa „Harija Trumana“ , a neko sa „Kaćuše“, učestvovali u rušenju ustavnog poretka i ubistvu Mila Đukanovića, kako to tvrdi spoljni urednik „Pobjede“ Milivoje Katnić”, dodali su.

”Medijski centar DNP u svakom slučaju iskazuje zadovoljstvo što „novinari“ „Pobjede“ s nestrpljenjem očekuju suđenje po tužbi Milana Kneževića, jer je zadovoljstvo obostrano. A najveću korist od suđenja će upravo imati humanitarne organizacije, jer će predsjednik naše partije sav novac koji bude dobio na sudu uplatiti u humanitarne svrhe”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve