Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

MCP: Crkva se više ne opredjeljuje između stranaka i partija

Mitropolija crnogorsko primorska reagujući “povodom najnovijih polemika” saopštila je da “više ne postoji kontekst u kom bi se Crkva opredjeljivala između stranaka i partija, niti taj u kome bi ona svoju podršku nekome davala, a nekom uskraćivala”.

Podsjetimo, nakon što se administrator Mitropolije crnogorsko primorske episkopa Joanikije sastao sa liderom Demokrata Aleksom Bečićem, kome se zahvalio za doprinos u usvajanju izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti, reagovali su iz DF-a. Oni su skrenuli pažnju Joanikiju da zasluga za usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti pripada najviše DF-u koji ima 21 poslanika u parlamentu, a Demokrate 10.

Prije zvaničnog saopštenja DF, oglasio se lider PzP-a Nebojša Medojević koji je na svom FB nalogu napisao da to što se dešava na relaciji Demokrate – Joanikije nije pošteno.

Reagovanje MCP prenosimo u cjelosti.

Povodom najnovijih polemika koje su izazvale neke crkvene aktivnosti i prikazivanja istih, podsjećam javnost da su vrata Crkve, kao i uvijek do sada, otvorena za sve dobronamjerne goste, vjernike i poštovaoce – ali nakon prošlogodišnjih zbivanja u zemlji, više ne postoji kontekst u kom bi se Crkva opredjeljivala između stranaka i partija, niti taj u kome bi ona svoju podršku nekome davala, a nekom uskraćivala – kada se radi o takmičenju između stranaka, a pogotovo ne u toku predizbornih kampanja.

Naše očinsko gostoljublje činimo prema svima, pa i prema političarima i vršiocima državnih funkcija – i to uvijek sa vjerom da se ono neće upotrebljavati u svrhe stranačkih i predizbornih kampanja. Isto tako, smatramo neprimjerenim svakodnevno prozivanje Crkve u vezi tema “kome je ona naklonjena”, “kome je odala priznanje”, a kome ”nije”. Bog vidi, narod zna da cijeni, a Crkva neće propustiti da pohvali i blagosilja svačije zasluge u pokretanju, održavanju i pobjedi svenarodnog litijskog pokreta koji je donio bolji i pravedniji Zakon o slobodi vjeroispovjesti i odbranio Crkvu od nesvakidašnjeg napada na njenu imovinu i integritet.

Onaj zalog svenarodnog jedinstva, bratske sloge i građanskog razumijevanja projavljenih na litijama treba čuvati, jer jedino njim možemo graditi bolju i ljepšu budućnost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Skywalker
07.05.2021-21:25 21:25

Sada se vise ne prijedjeljuju-sada vladaju uz pomoc podoljuba, demkrata, dritana i df-a! Ali nece dugo digla se Crna Gora!!!

Skywalker
07.05.2021-21:25 21:25

Sada se vise ne oprijedjeljuju-sada vladaju uz pomoc podoljuba, demkrata, dritana i df-a! Ali nece dugo digla se Crna Gora!!