Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mavrić: Protiv uzurpatora funkcija i aktera pravne ujdurme kojom su obrukali Ulcinj, preduzećemo zakonom dozvoljena sredstva

Demokratska partija socijalista, navodi on, kao državotvorna partija i društveno odgovoran subjekt, svim pravnim sredstvima će štiti pravni poredak, integritet Crne Gore i interese svih njenih građana

Na jučerašnjoj nelegitimnoj i nezakonitoj sjednici viđene su scene koje predstavljaju samo kulminaciju svih brojnih nepočinstava novoformirane koalicije. Njihova nedjela u kontinuitetu traju još od događaja na sami izborni dan, afere kupovine glasova u susret ponavljaju izbora na jednom biračkom mjestu, pa sve do opstrukcija, povrede Poslovnika, Statuta i zakona tokom održavanja Prve sjednice Skupštine opštine Ulcinj, ocijenio je odbornik DPS-a u SO Ulcinj Haki Mavrić.

Svojim “bahatim” odnosom grupa odbornika, koja je, kako kaže Mavrić, “očigledno na sve spremna ne bi li preuzela upravljanje našim gradom, gazi sve pozitivno pravne norme ne mareći da time ozbiljno urušava pravni poredak naše države”.

“Naime, kako su tokom zasijedanja podnijete dvije kandidature za predsjednika lokalnog parlamenta, najstariji odbornik, koji je juče predsjedavao prekinuo je jučerašnju sjednicu i zakazao sastanak odborničkih klubova za ponedjeljak, što je u potpunosti u skladu sa Statutom Opštine Ulcinj. Međutim, nakon toga, predsjedavanje sjednicom van svake procedure preuzima odbornik Genci Nimanbegu. On sa te pozicije koju je nelegalno uzurpirao nastavlja sjednicu na kojoj se bira predsjednik Skupštine i predsjednik Opštine”, pojasnio je Mavrić.

Podrazumijeva se, prema riječima Mavrića, da su usljed nelegalnog nastavka sjednice i njenog vođenja od strane “nelegitimnog predsjedavajućeg“, sve donesene odluke, kako kaže, “apsolutno nezakonite i u suprotnosti sa Statutom i Poslovnikom Opštine Ulcinj”.

“Ovim činom Nimanbegu i svih devetnaest odbornika prekoračili su svoja ovlašćenja i počinili krivično djelo iz člana 416. stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore za koje je nadležno Specijalno državno tužilaštvo”, dodao je Mavrić.

Demokratska partija socijalista, navodi on, kao državotvorna partija i društveno odgovoran subjekt, svim pravnim sredstvima će štiti pravni poredak, integritet Crne Gore i interese svih njenih građana.

“Stoga, kako smo to već najavili, pokrenućemo postupak pred Upravnim sudom povodom svih nezakonitih radnji na pomenutoj sjednici. Protiv aktera ove ujdurme preduzećemo zakonom dozvoljena sredstva”, zaključio je Mavrić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve