Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Masovni progon Nikčević i ambsadora veoma opasan

Liberalna partija oštro je osudila i odbacila medijsku hajku koja je, kako navode, svoj vrhunac doživjela napadima na crnogorske ambasadore Nebojšu Kaluđerovića, Željka Perovića i Miodraga Vlahovića

Liberalna partija oštro je osudila i odbacila medijsku hajku koja je, kako navode, svoj vrhunac doživjela napadima na crnogorske ambasadore Nebojšu Kaluđerovića, Željka Perovića i Miodraga Vlahovića.

Nebojša Kaluđerović, Željko Perović, Miodrag Vlahović

“Oni su doživjeli javni linč, koji već mjesecima doživljava i njihova koleginica Mirna Nikčević, sad već bivša službenica Ministarstva vanjskih poslova, i to svi zajedno zbog ličnih činova i privatnog djelovanja, garantovanog Ustavom svima, pa i diplomatama. Agresivnost i obimnost ovih napada nadilazi svaku mjeru pristojnosti i prevazilazi važnost izrečenih stavova pretvarajući se u masovni progon i lični obračun u kojem se pokušava i omalovažiti crnogorski narod, istorija i tradicija ali i sloboda govora i privatnost prepiske i ličnog djelovanja”, poručuju iz LP.

Poznato je, poručuju iz LP, da psihologija mase, kao veoma opasna pojava, lako preraste u masovne progone za koje je potreban žrtveni jarac.

“Čini se da se u najnovijem obračunu sa crnogorskim identitetom našla i nova žrtva u liku Mirne Nikčević i tri ambasadora Crne Gore. Ono za što se oni osuđuju, sada pomenuti preživaljavaju na mnogo teži način, bez ikakve zaštite i bez sankcije prema huškačima”, navodi se u saopštenju LP.

Posebno zabrinjava, kako poručulu iz Liberalne partije, što velikosrpske nacionalističke organizacije i centri bliski klerikalnim i militantnim krugovima permanentno provociraju, napadaju, ponižavaju, falisifikuju i podmeću u crnogorsko javno mnjenje različite dezinformacije, manipulacije.

“Kontinuirano vode hibridni rat na podmukli način u kojem je cilj i dalje isti, atak na crnogorsko građansko društvo, multikulturalnost, jedinstvo crnogorskih naroda i crnogorska državnost i suverenost. Insitucije i najviši državni funkcioneri, umjesto što se bave marginalnim privatnim komentarima i privatnim činjenjima bivših i aktuelnih crnogorskih diplomata, moraju konačno obratiti pažnju na ove, veoma opasne pojave, da se svi zajedno opet ne probudimo u nekoj, po Crnu Goru strašnoj i sudbonosnoj, 1918. ili 1989.godini”, zaključuje se u saopštenju LP.

Gest trojice ambasadora koji su odlučili da plate kaznu od 600 eura, izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević, duboko je ljudski, moralan, crnogorski, ocijenjeno je iz Crnogorskog pokreta (CP).

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve