Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Mašković: Težiti unapređenju studentskog standarda i višem stepenu poštovanja njihovih prava

Kako je istakao, u Socijaldemokratama znaju koliko je važno ulagati u one mlade ljude koji će sjutra biti nosioci razvoja našeg društva i o studentskom standardu ne govorimo jednom godišnje

U ime Socijaldemokrata Crne Gore želim da svim studentkinjama i studentima čestitam Dan studenata i da poželim mnogo uspjeha u daljem akademskom radu. Ovaj važan dan treba nam bude samo podsjetnik da unapređenju studentskog standarda i višem stepenu poštovanja prava studenata trebamo težiti svakodnevno, saopštio je član Izvršnog odbora Socijaldemokrata i predsjednik Omladine Socijaldemokrata Glavnog grada Miloš Mašković.

Kako je istakao, u Socijaldemokratama znaju koliko je važno ulagati u one mlade ljude koji će sjutra biti nosioci razvoja našeg društva i o studentskom standardu ne govorimo jednom godišnje.

“To je nešto čime se bavimo svakodnevno, prije svega na insticionalnom nivou. Iskrsitiću ovu priliku da vas podsjetim da su zahvaljujući našoj inicijativi u Skupštini Crne Gore povećani iznosi studentskih kredita sa oko 40 na 112 eura i studentskih stipendija sa 87 na 225 eura. Ta inicijativa imala je za cilj da u nestabilnoj ekonomskoj situaciji doprinese poboljšanju položaja studenata u Crnoj Gori. Sa druge strane, trudili smo se da brinemo i o svršenim visokoškolcima zbog čega smo Skupštini predložili uvećanje naknada korisnicima programa stručnog osposobljavanja koji danas primaju naknadu u iznosu od 450, umjesto 266 eura i ta inicijativa prihvaćena je jednoglasno”, kazao je Mašković.

Dodaju, Trudili smo se da osim kroz institucionalno djelovanje studente podržimo na svim onim mjestima na kojima su se zalagali za poboljšanje njihovih prava, pa smo tako bili podrška svim studentskim protestima koji su se organizovali u prethodnom periodu.

“Međutim, iako smo postigli određeni napredak, položaj studenata još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou. Trudićemo se da zajedno sa studentima i u narednom periodu radimo na stvaranju boljeg ambijenta za studiranje u Crnoj Gori. Još jednom želim svim studentkinjama i studentima srećan Dan studenata!”, zaključuje Mašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve