Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

Mašković: Nedopustiv čin šovinizma i ekstremizma, razočaravajuća je i reakcija policije

Kako navodi, razočaravajuća je i reakcija policije koja je bila u pratnji nikšićkih navijača, a koja nije adekvatno reagovala na povike koji asociraju na Nož, žica, Srebrenica i time veličaju genocid koji se dogodio i Srebrenici

Zabrinjavajuće poruke sa ulica Glavnog grada. Skandiranje “Nož, žica, Podgorica” predstavlja nedopustiv čin šovinizma i ekstremizma, poručio je šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

Kako navodi, razočaravajuća je i reakcija policije koja je bila u pratnji nikšićkih navijača, a koja nije adekvatno reagovala na povike koji asociraju na “Nož, žica, Srebrenica” i time veličaju genocid koji se dogodio i Srebrenici.

“U kontekstu aktuelne političke krize u Crnoj Gori, ovakva dešavanja dodatno otežavaju situaciju i unose dodatnu napetost u društvo. Neophodno je da svi odgovorni akteri preuzmu svoj dio odgovornosti. Organizatori sportskih događaja, navijači, policija i druge relevantne institucije moraju da zajedno rade na stvaranju atmosfere u kojoj se poštuje ljudsko dostojanstvo i u kojoj nema mjesta za šovinizam, ekstremizam i propagiranje nasilja.

P.S. Možda je ovo ta pomirena Crna Gora o kojoj nam govore predsjednik države i odlazeći premijer…”, naveo je Mašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve