Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mašković – Gargan: Ključni prioriteti imenovanja u pravosuđu, borba protiv korupcije i unapređenje slobode izražavanja

Ambasador Gargan je istakao da Irska podržava napore Crne Gore da postane punopravna članica EU

Ključni prioriteti Crne Gore u ovom trenutku odnose se na imenovanja u ključnim pravosudnim institucijama, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i unapređenje medijskih sloboda, kazao je državni sekretar Ministarstva evropskih poslova Aleksandar Mašković na sastanku sa ambasadorom Irske Ronanom Garganom.

Mašković je upoznao ambasadora sa sprovođenjem obaveza iz Akcionog plana za adresiranje ključnih prioriteta iz oblasti vladavine prava uz očekivanje da će Crna Gora do kraja godine ispuniti uslove za dobijanje završnih mjerila u poglavljima 23 i 24.

On je zahvalio na podršci koju Irska u kontinuitetu pruža Crnoj Gori u oblasti evropske integracije i dostizanja standarda EU.

Ambasador Gargan je istakao da Irska podržava napore Crne Gore da postane punopravna članica EU.

Kako je kazao, članstvo u Uniji je značajno za ukupni napredak zemlje. U tom kontekstu, ukazao je na važnost postizanja očekivanih rezultata u poglavljima 23 i 24 čime će biti ispunjena privremena i dobijena završna mjerila u tim oblastima.

U duhu nastavka dobre saradnje dvije države, ambasador je ponudio pomoć Irske u jačanju kapaciteta za sprovođenje obaveza sa EU agende.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve