Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Mašković: Crna Gora ostaje čvrsto na svom geostrateškom evroatlantskom kursu

Mašković je danas razgovarao sa austrijskim parlamentarcima i predstavnicima Političke akademije Austrije

„EU je naš važan i pouzdan partner i Crna Gora ostaje čvrsto na svom geostrateškom evroatlantskom kursu, naročito imajući u vidu da smo članica NATO-a i da podržavamo Zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku EU“, kazao je državni sekretar Ministarstva evropskih poslova, Aleksandar Mašković.

Mašković je danas razgovarao sa austrijskim parlamentarcima i predstavnicima Političke akademije Austrije.

Istakao je da pristupanje EU ostaje najvažniji vanjskopolitički cilj kojem su u potpunosti posvećeni svi relevantni akteri, te da Crna Gora ostaje najnaprednija država u regionu i faktor mira i stabilnosti. U tom kontekstu, on je ukazao i na stabilnu podršku crnogorskih građanki i građana članstvu države u EU, što, kako je kazao, predstavlja snažan kohezivni faktor crnogorskog društva.

„Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena reformskim aktivnostima u oblasti vladavine prava, i u tom pravcu su svi naši napori usmjereni na ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, odnosno na mjerljive rezultate u pravosuđu i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“, kazao je Mašković.

Predstavnici Političke akademije Austrije su istakli da ta država podržava evropski put Crne Gore, što je pokazala kroz konkretnu političku, ekspertsku i tehničku podršku pregovaračkom procesu Crne Gore.

Zajednički je ocijenjeno da dvije države imaju dobre bilateralne odnose i uspješnu saradnju u mnogim oblastima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve