Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Martinović: Vlada da pojasni dodatna plaćanja za auto-put

Potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović zahtijeva od Vlade da pojasni izjavu Gorana Vujovića iz Monteputa da će Kinezi, pored traženja produženja roka, tražiti dodatna plaćanja, odnosno povećanje ugovorene cijene za izgradnju auto-puta

Potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović zahtijeva od Vlade da pojasni izjavu Gorana Vujovića iz Monteputa da će Kinezi, pored traženja produženja roka, tražiti dodatna plaćanja, odnosno povećanje ugovorene cijene za izgradnju auto-puta.

foto Demokrate

Očigledno se pandemija želi iskoristiti kao jedini razlog za kašnjenje u završetku izgradnje auto-puta, a podsjetićemo javnost da je po Ugovoru sa Kinezima auto-put trebalo da bude završen još u maju prošle godine”, navodi se u saopštenju Martinovića.

On podsjeća da, javnost nikada nije dobila odgovor ko je odgovoran za  prvobitno kašnjenje izgradnje auto-puta.

“Pored zaboravljene petlje i elektro i hidroizolacije za koje treba izdvojiti dodatne desetine miliona eura na teret građana, očigledno se sada dodatno petlja u vezi sa ukupnom cijenom koju Crna Gora treba da plati za izgradnju auto-puta”, navodi se u saopštenju.

“Ovo je još jedan u nizu dokaza da nema posla u državi iz koga režimski igrači ne traže izgovor za ugradnju čak i u vremenu krize. Ako ugovor poznaje stanje više sile, kakva onda dodatna plaćanja? “, zaključio je Martinović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve