Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Martinović: Nastavnica Vujović najnovija žrtva revanšizma ministarke Bratić

Kao nekome ko ne pristaje na kompromise sa onima koji urušavaju antifašizam u Crnoj Gori, gospođi Vujović upućujemo punu podršku, uvjereni da će njen primjer biti još jedan argument za građansku reakciju i nepristajanje na ponižavanje crnogorske istorije, rekao je Martinović

Najgori revanšizam koji se, bez sumnje, sprovodi u oblasti prosvjete, ovih je dana dobio novu epizodu u vidu prestanka angažmana cetinjske nastavnice Sanje Vujović, saopštio je Jovan Martinović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

“Jasno je sve – razlog tome leži u činjenici da je nastavnica Vujović djecu učila vrijednostima antifašizma, usađujući u njih vrline kakve su poštovanje prema onima koji su dali živote za slobodu pokoljenja. Ništa čudno – jer, ova je vlast u sukobu i sa antifašizmom i sa idejom slobode”, rekao je on.

Ipak, kako kaže, dok se žena četnik obračunava sa svakim ko misli drugačije, zbog javnosti su, dodaje, dužni da naglase da je “Sanja Vujović, prije svega, uzoran pedagog – a o tome će najbolje reći svi oni koji su bili u školskim klupama na njenim predavanjima, njihovi roditelji i, najzad, čitavo Cetinje”.

“Tako da nas ne čudi ni to što takvi ljudi, sa tolikim kvalitetima, nijesu po volji ovoj vlasti. Jer, oni simbolizuju sve što je dijametralno suprotno u odnosu na cijenjenu gospođu Vujović.

Kao sugrađanki, pedagogu i profesionalcu u svom poslu, a naročito kao nekome ko ne pristaje na kompromise sa onima koji urušavaju antifašizam u Crnoj Gori, gospođi Vujović upućujemo punu podršku, uvjereni da će njen primjer biti još jedan argument za građansku reakciju i nepristajanje na reviziju, ponižavanje crnogorske istorije i dostojanstva naše države”, zaključuje Martinović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
02.09.2021-10:16 10:16

Zamisli ime škole,,Lovćenski partizanski odred”, čista komunistička podmetačina. Treba i to mijenjati, gvožđe se kuje dok je vruće, a ne stalno se povlačiti u interesu nekakvog primirja.