Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Martinović: Istina za Cetinje

Martinović je poručio da i kao odbornik i kao građanin Cetinja ima ljudsku i moralnu obavezu da uputi najoštriju osudu prema odluci SDP-a da zarad fotelja uđe u postojeći koalicioni aranžman

Odbornik DPS-a u Skupštini Prijestonice Cetinje Nebojša Neno Martinović poručio je za Portal Analitika da i kao odbornik i kao građanin Cetinja ima ljudsku i moralnu obavezu da uputi najoštriju osudu prema odluci SDP-a da zarad fotelja uđe u postojeći koalicioni aranžman.

Od kako su, kaže, počeli pregovori SDP je tražio razlog kako da izbjegne koaliciju sa nama i da zajedno ne preuzmemo odgovornost za upravljanje gradom.

“Radi crnogosrke javnosti podsjetiću da vam je naša partija nakon raspisivanja lokalnih izbora ponudlila da zajedno formiramo crnogorski blok čiji izborni rezultat bi bio dobar podstrek i primjer da se taj model primijeni i na narednim parlamentarnim izborima, kako bismo Crnu Goru osolobodili od velikosrpskog nacionalizma koji želi da je porobi”, dodao je Martinović.

Sada, kaže, vidimo da su jako brzo zaboravili na građansku Crnu Goru i na događaje sa Belvedera.

“Očito su im bliži bili oni koji su 4. i 5. septembra iz Podgorice, iz udobnih fotelja, sa pozicija izvršne vlasti davali logistiku da se naša đeca i mi zasipamo suzavcima i gumenim mecima kako bi ispunili interese neke druge države i njene vjerske zajednice”, napominje Martinović.

Izgleda, dodaje, da na njih, za razliku od nas, miris suzavca sa gradskih lipa nije ostavio nikakav trag.

“Sada ponovo da se vratim na rečenicu iz naslova “Istina za Cetinje”. Kao učesnik priprema za pregovore ispred odbora DPS Prijestonice, kao neko ko živi na Cetinju i svakog dana izlazi u grad, želim da kažem da je javnost bila zbunjena iznošenjem neistinitih teza, i da je naša partija ušla u pregovore iskreno bez kalkulacija sa željom da se napravi dogovor koji je bio najbolji za naš grad”, ističe on.

Sve ostalo, što je sa druge strane u javnost izašlo, kako dodaje, bila je obmana i populizam.

“Tačnije naši prijatelji iz SDP-a su već bili dogovoril koalicioni aranžman sa sadašnjim partnerima za koje su se zaklinjali tokom predizborne kampanje pred građanima Cetinja da sa njima neće u nikakve aranžmane ulaziti.

Poštovana gospodo iz SDP-a, u životu postoji nešto što je iznad funkcija, a to je obraz. Ja sam ponosan što ću iz opozicionih klupa cetinjskog parlamenta biti u prilici da posmatram kako upravljate našim gradom sa sljedbenicima vizije Joanikija Mićovića”, poručuje Martinović.

Za njega i njegove kolege sa odborničke liste, ističe on, Cetinje će uvijek značiti ljubav i neće ga posmatrati kroz prizmu funkcija i sitnih privilegija koje za sobom nosi vršenje vlasti.

“Mi ćemo uvijek cetinjskom pjacom šetati uzdignuta čela jer nikad nijesmo prodali naš grad i Crnu Goru.

Ovim oglašavanjem nijesam želio da vašem izdajničkom činu dajem na značaju, već mi je namjera da građani Cetinja čuju istinu. Svaki moj pokušaj konfrotacije sa vama bi od vas napravio nešto što vi nijeste”, dodaje on.

Na kraju, poručuje da fotelje dođu i odu, a obraz, čast i dostojanstvo jednom kad se izgube nikad se ne povrate.

“Ali ispostavilo se da su vam interesi vaših partijskih lidera iz Podgorice, ispred interesa Cetinja i Crne Gore.

Ovom prilikom poručujem i vama i vašim koalicionim partnerima da bez jakog DPS-a nema građanske i evropske Crne Gore” zaključio je Martinović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
DUKLJA
21.02.2022-18:47 18:47

SVAKA ČAST!
MARTINOVIĆU KUĆO STARA,NEGO ŠTO.