Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Martinović: Abazović zvanično da predloži rekonstrukciju Vlade

''Gospodin Abazović, ukoliko zaista želi da se ozbiljno bavi politikom, da njegove izjave budu smislene, treba da ponudi poslanicima, ako je mislio na poslanike pobjednice izbora, koju je on prekomponovao sa SNP, on treba da u pisanom obliku tu inicijativu predloži ostalim kolegama, a mi ćemo, kao odgovoran politički subjekt i u odnosu na ono što je snaga naših 9 poslanika, i tu inicijativu razmatrati'', kazao je Televiziji Crne Gore poslanik Demokrata Vladimir Martinović.

Osim što od premijera traže ostavku, iz Demokratske Crne Gore za Dritana Abazovića imaju još jedan zahtjev. Ako želi rekonstrukciju Vlade treba to zvanično da predloži pobjednicima izbora 2020. godine. No, nakon svih političkih previranja i teških optužbi među nekadašnjim partnerima pitanje je da li je ponovna saradnja moguća.

Poruku premijera da će u slučaju opstanka vlade uslijediti njena rekonstrukcija, iz Demokratske Crne Gore su spremno dočekali.

“Gospodin Abazović, ukoliko zaista želi da se ozbiljno bavi politikom, da njegove izjave budu smislene, treba da ponudi poslanicima, ako je mislio na poslanike pobjednice izbora, koju je on prekomponovao sa SNP, on treba da u pisanom obliku tu inicijativu predloži ostalim kolegama, a mi ćemo, kao odgovoran politički subjekt i u odnosu na ono što je snaga naših 9 poslanika, i tu inicijativu razmatrati”, kazao je Televiziji Crne Gore poslanik Demokrata Vladimir Martinović.

Bilo kakav dogovor većine od 30. avgusta, prihvatljiv je za Ujedinjenu Crnu Goru.

“Što god se većina od 30. avgusta dogovori, mi ćemo biti, iz Ujedinjene CG, konstruktivni, iako smo mi na početku rušenja one Vlade, naše Vlade, tražili da se ipak izađe na izbore, da se na izborima traži rješenje i reset za ovu političku situaciju”, kazao je Vladimir Dobričanin iz UCG.

Dok se čeka sjednica Parlamenta na kojoj je planirano da odlučuje o sudbini Vlade, premijer Dritan Abazović poručuje da je relaksiran.

“Ko želi da se poništi Temeljni ugovor, da se opet vratimo u podjele, svađe, u mržnju, neka izabere taj put. Sve što sam imao u prethodnom periodu, rekao sam, 19. ću poći u Skupštinu, saopštiću još neke stvari, mislim da će biti zanimljive, i to je to”, rekao je Abazović tokom posjete beranskoj bolnici.

Ni u Socijalističkoj narodnoj ne strahuju od ishoda sjednice zakazane za petak.

“Ko će to biti u Skupštini, koji će izglasati nepovjerenje Vladi, koja je potpisala Temeljni ugovor, to ćemo da vidimo i vidjeće građani sami”, poručio je poslanik SNP-a Dragan Vukić.

Šta možemo očekivati u petak na sjednici parlamenta, još uvijek nije jasno. Ono što je jasno jeste da Vlada Dritana Abazovića, u ovom sastavu, nema podršku većeg dijela poslanika, kako opozicije, tako ni vlasti.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZNAM
17.08.2022-10:05 10:05

ABAZOVIC, POTRCKO JE ZAVRSIO SVOJ POSO , DOBIO PARE I TO JE TO. PS. ALI NIKO NE VOLI IZDAJNIKE PA NI VUCIC NI PRLE IZ SS SEKTE.

Crnogorka
17.08.2022-11:35 11:35

Sta su ove splacine DEMOKRATA IZBACILE ZA Abazovica-URA-da ni pas nebi moga izasrat i opet ova splacina MARTINOVIC trazi od ABAZOVICA -POMOC -da bi se docepao da ono sto nije moga unistit od CG -DOKRAJCI-A SVJESNI DA IM NIKAD VISE DOZVOLIT NECEMO DA vladaju CG!