Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Marović: Reforma javne uprave važna za napredovanje prema Evropskoj uniji

Marović je kazala da će Ministarstvo evropskih poslova nastaviti saradnju sa ReSPA-om s ciljem unapređenja znanja i vještina zaposlenih u državnoj upravi

Jedan od prioriteta ove Vlade usmjeren je na reformu javne uprave i unapređenje stručnosti državnih službenica i službenika. Profesionalizacija javne uprave je važna, kako za ispunjavanje obaveza na evropskom putu, tako i za stvaranje uprave koja će na kvalitetan način servisirati potrebe građanki i građana Crne Gore“, kazala je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović na sastanku sa direktoricom Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) Majom Handijskom-Trendafilovom.

U tom kontekstu, Marović je kazala da će Ministarstvo evropskih poslova nastaviti saradnju sa ReSPA-om s ciljem unapređenja znanja i vještina zaposlenih u državnoj upravi.

“Ona je naglasila da vidi dodatni prostor za jačanje administrativnih kapaciteta koji će pomoći administraciji prilikom ispunjavanja obaveza iz pregovaračkog procesa s EU, ali i dostizanja evropskih standarda. Imajući u vidu važnost kvaliteta usluga, potpredsjednica je istakla da je posebnu pažnju potrebno posvetiti jačanju kapaciteta opština, s obzirom na to da se radi o najčešćoj adresi na kojoj građanke i građani traže podršku od javne uprave, te da ona ne smije biti zanemarena”, navodi se u saopštenju.

Direktorica Handijska-Trendafilova je čestitala potpredsjednici Marović na imenovanju i upoznala je sa budućim aktivnostima ReSPA-e.

“Reforma javne uprave je od krucijalnog značaja za napredak Crne Gore u pregovorima s EU. ReSPA je tu da bude konstruktivan partner Vladi i pomogne u izgradnji kapaciteta javne uprave”, kazala je Handijska-Trendafilova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve