Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Marović – Popa: Vlada odlučna da ubrza pristupne pregovore

Marović se, kako je saopšteno iz Vlade, danas sastala sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Oanom Kristinom Popom

„Vlada je odlučna da ubrza pregovore o pristupanju EU i u tom pravcu ćemo intenzivirati sprovođenje svih obaveza iz pregovaračkog procesa“, poručila je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović.

Marović se, kako je saopšteno iz Vlade, danas sastala sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Oanom Kristinom Popom.

“Potpredsjednica Marović je poručila da će u fokusu rada Vlade u narednom periodu biti zaokruživanje reformi u oblasti vladavine prava, ekonomskog upravljanja i javne uprave.

Prenijela je spremnost Vlade za unapređenjem i intenziviranjem političkog dijaloga s ciljem stvaranja podsticajnog ambijenta za postizanje dogovora o deblokadi pravosudnih institucija”, kaže se u saopštenju.

Ona je, kako navode, upoznala ambasadorku Popu sa planovima za reorganizaciju pregovaračke strukture s ciljem pojednostvaljenja procedura i sistema rada, te unapređenja efiksanosti.

Ambasadorka Popa je poručila da Crna Gora treba da iskoristi aktuelni momenat i ubrza sprovođenje reformi, kao i svoj put prema članstvu.

„Spremni smo da radimo zajedno sa vama i pomognemo vam da ubrzate reforme, kako bi Crna Gora što prije ispunila uslove za članstvo u EU“, poručila je ambasadorka Popa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve