Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Marović: Ne opravdavam kršenje Ustava

''Ne opravdavam kršenje Ustava, ali ako se radi za viši cilj onda bi tu imalo smisla. Međutim ovdje nije u pitanju viši cilj''

Na istom smo nivou kao što smo bili i prije dvije ili prije pet godina kad je u pitanju put ka EU, kazala je ministarka evropskih poslova u tehničkom mandatu Jovana Marović gostujući na TV Vijesti.

Ukupan napredak u pregovorima, kako je kazala, zavisi od napretka u poglavljima 23 i 24.

-Imamo napredak u poglavljima spoljne i bezbjednosne politike, javnih nabavki, ali i u nizu drugih oblasti-, tvrdi Marović.

S druge strane, kako ističe, 100 posto smo usklađeni sa spoljnom politikom EU, što je ujedno i jedini segment gdje je usklađenost potpuna.

Govoreći o Zakonu o predsjedniku, Marović ističe da se EK oglašava dva puta godišnje te da je ključno pitanje da li izmjene ovog zakona mogu dovesti do konsenzusa.

-Ne opravdavam kršenje Ustava, ali ako se radi za viši cilj onda bi tu imalo smisla. Međutim ovdje nije u pitanju viši cilj-, navela je Marović.

Prema njenim riječima, više nema opravdanja za insistiranje na podjelama te da su političke partije neodgovorne ako nas drže u istom začaranom krugu.

-Političke partije moraju da svoje interese stave u drugi plan i da se vrate evropskom putu-, ističe Marović.

Stava je da su brojni procesi usporeni padom Vlade, ali da se i dalje dešavaju neke pozitivne stvari te da je sad odgovornost na Parlamentu.

Kad su u pitanu inicijative Otvoreni Balkan i Berlinski proces, Marović tvrdi da su u pitanju jako slične inicijative, ali da prednost daje onoj koja objedinjava svih šest zemalja zapadnog Balkana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
21.11.2022-11:01 11:01

Za koji visi cilj da se krsi Ustav CG, jesi li ti luda ?Mora se postovati Ustav i postupati po njemu i zakonima CG, kako to nije jasno?
Ti u svojoj kuci mozes d se ponsas kako hoces ali u drzavi po zakonima ali odje nema suda ni tuzilastva ,ovo je bezzakonje i anarhija i sa ovim kao ti i takvima koji vodite drzavu danas, sram vas bilo g…. kad obraza nemate ali cete ogovarati za sve ovo sto dtr ste uradili!

BobZekovic
21.11.2022-11:53 11:53

tI, LUKAVA LIJO, ne opravdavaš kršenje Ustava, ali ga rušiš, stopu po stopu, iz dana u dan. UNIŠTAVAŠ CRNU GORU SVAKIM SVOJIM POTEZOM, ali oćeš da ispaneš pametna i dobra. A TO NITI SI NITI ĆEŠ IKADA BITI. OBIČNI SI ŠTETNI STVOR!.

RIR
21.11.2022-12:08 12:08

…Ovu je sad što priča tesko razumjeti…očigledno poslije ove funkcije zasigurno ce nesto raditi
što nije u sveri politike…prekvalifikacija joj slijedi…