Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Marović- Kurti: Jačanje bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje ostaju strateški prioriteti Crne Gore i Kosova

Na sastanku je ukazano da dvije države dijele ista vanjskopolitička opredjeljenja, ali i otvorenost za međusobnu saradnju i spremnost za zajedničke poduhvate i projekte kroz formate Berlinskog procesa, Zapadnobalkanske šestorke, kao i kroz niz drugih regionalnih inicijativa

Nastavak saradnje između Crne Gore i Kosova na svim poljima, a posebno u sferi ekonomije, je od krucijalnog značaja, imajući u vidu da su odnosi dvije države već odlični i da se kontinuirano razvijaju i unaprjeđuju, ocijenjeno je danas na sastanku potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih poslova Jovane Marović sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Marović je istakla da je regionalna saradnja jedan od ključnih prioriteta Crne Gore, i da je shodno tome stabilnost regiona uslov daljeg razvoja, kako bi se doprinijelo pozitivnom imidžu Zapadnog Balkana.

Na sastanku je ukazano da dvije države dijele ista vanjskopolitička opredjeljenja, ali i otvorenost za međusobnu saradnju i spremnost za zajedničke poduhvate i projekte kroz formate Berlinskog procesa, Zapadnobalkanske šestorke, kao i kroz niz drugih regionalnih inicijativa.

Kosovo sa Crnom Gorom ima pozitivan spoljnotrgovinski balans, pa je neophodno nastaviti osnaživanje ekonomske saradnje i investicija, što će se reflektovati kroz ekonomske benefite dviju država, istakao je Kurti.

Zaključeno je da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski, bez otvorenih pitanja i zasnovani na međusobnom povjerenju, dobrosusjedstvu i zajedničkoj evropskoj i evroatlanskoj perspektivi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve