Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Marović, Konatar, Đurović i Adžić potpredsjednici URE

Na Kongresu je predstavljen i novi logo partije koji po koloritu prati boje evropskih zelenih stranaka Evrope

Delegati na kongresu URE odlučili su da u mandatu koji slijedi potpredsjednici partije budu Jovana Marović, Milloš Konatar, Goran Đurović i Filip Adžić.

U govoru nakon proglašenja za predsjednika Dritan Abazović je kazao da je ponosan na ljude u URI.

„Sanjali smo da se Crna Gora može pomiriti i promijeniti. Iza njih nikad nije stajao kriminal i korupcija, ni nacionalizam ni populizam. Mi nismo partija prošlosti, nas prošlost ne zanima, osim u onoj mjeri u kojoj treba da budemo ponosni na ono što su ostvarili naši preci. Mi želimo da se borimo za budućnost. Crna Gora treba da zakopa jame podjela, treba da se priključi savremenom svijetu koji kopa jame valuta, investicija, za druge, progresivne stvari“, poručio je, između ostalog, predsjednik URE.

Kongresu su se obratili i prisustvovali: premijer Zdravko Krivokapić, predsjednik Skupštine Crne Gore, Borislav Banović iz SDP-a, Aleksandar Bogdanović iz DPS-a, Branka Bošnjak iz PZP-a, Ivan Brajović iz SD-a, Artan Čobi iz AA, Goran Danilović iz UCG, Dejan Đurović iz NSD-a, Ervin Ibrahimović iz BS-a, Vladimir Joković iz SNP-a, Hazbija Kalač iz SPP-a, Miodrag Lekić iz DEMOS-a, dr Srđan Pavićević iz CIVIS-a, Andrija Petković iz BF-a, Maksim Vučinić iz RP, Adrijan Vuksanović iz HGI-a, Dubravka Vujičić iz LP, Maja Vukićević iz DNP-a, Fatmir Đeka iz DP-a.

Od gostiju iz okruženja i inostranstva prisustvovali su i obratili se skupu: sedmostruki kandidat za Nobela Stajner Brin, Ljuban Panić iz SSP-a (Srbija), Nebojša Zelenović iz stranke Zajedno za Srbiju, Lindita Reči iz Socijalnog pokreta za integraciju iz Albanije i Kjotilda Buška iz Evropske socijalističke partije iz Albanije.

Video porukama obratili su se i poslanici EU iz redova evropskih Zelenih: Tomas Vajs, Teri Rajnke i Kira Marija Peterhansen.

Na Kongresu je predstavljen i novi logo partije koji po koloritu prati boje evropskih zelenih stranaka Evrope.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve