Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Marović – Kasijev: Crna Gora radi na staranju boljeg poslovnog okruženja za investitore

Ambasador Azerbejdžana Kasijev je ukazao da su Azerbejdžan i Evropska unija strateški partneri, te iskazao uvjerenje da će Crna Gora nastaviti dobar put ka učlanjenju u evropsku porodicu država

Jedan od glavnih prioriteta Vlade je ubrzanje procesa evropske integracije Crne Gore, a Ministarstvo evropskih poslova igra ključnu ulogu u koordinaciji aktivnosti u svim oblastima pravne tekovine EU, istakla je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović u razgovoru sa ambasadorom Azerbejdžana Kamilom Kasijevim, naglasivši da ekonomski razvoj i reforme na putu ka EU doprinose transformaciji cjelokupnog društva.

“Crna Gora u kontinuitetu radi na stvaranju boljeg poslovnog okruženja i jačanju pravne sigurnosti za strane investitore i ovaj trend ce biti zadrzan i u narednom periodu”, poručila je Marović i dodala da visok priliv stranih direktniih investicija u Crnoj Gori dolazi upravo iz Azerbejdžana.

Ambasador Azerbejdžana Kasijev je ukazao da su Azerbejdžan i Evropska unija strateški partneri, te iskazao uvjerenje da će Crna Gora nastaviti dobar put ka učlanjenju u evropsku porodicu država.

“Azerbejdžan i Crna Gora njeguju odličnu bilateralnu saradnju, a uvjeren sam da će se ta saradnja produbiti kada Crna Gora postane dio EU”, poručio je Kasijev.

On je naglasio da Crna Gora treba da radi na diversifikaciji svojih energetskih izvora i koristi gas kao supstituciju za druge oblike energije, te u tom dijelu posebno pomenuo značaj realizacije projekta Jadransko-jonskog gasovoda.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o jačanju saradnje i u drugim oblastima, te konstatovali važnost uspostavljanja komercijalnih letova između dvije države, što će pozitivno uticati i na turističku privredu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve