Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Marović: Imenovaćemo pregovarače za šest klastera pregovora sa EU

''Uz ovakvu agendu, odlučnost i jasnu sliku neophodnih koraka za zatvaranje procesa pregovora, vjerujem da možemo učiniti da sve što je zacrtano i bude ostvareno, a Crna Gora postane sljedeća članica Evropske unije u najskorijem periodu''

Ministarka evropskih poslova Jovana Marović kazala je da će resor kojim rukovodi uvesti novine koje se odnose na pregovaračku strukturu.

”Novina koju uvodimo je imenovanje pregovaračica i pregovarača za šest klastera pravne tekovine Evropske unije, koji su uvedeni novom metodologijom, a koji treba da budu prepoznati u javnoj sferi po svojoj stručnosti i nepristrasnosti. Na ovaj način želimo da obezbijedimo održivost Pregovaračke strukture i njenu nezavisnost u odnosu na političke promjene”, kazala je Marović u autorskom tekstu za Eurokaz.

Marović vjeruje da Crna Gora može postati prva naredna članica EU.

”Uz ovakvu agendu, odlučnost i jasnu sliku neophodnih koraka za zatvaranje procesa pregovora, vjerujem da možemo učiniti da sve što je zacrtano i bude ostvareno, a Crna Gora postane sljedeća članica Evropske unije u najskorijem periodu”, navela je Marović, dodajući da je svjesna da je evropska integracija zapravo proces ukupne transformacije našeg društva.

-Taj proces sazrijevanja i rasta je krenuo prije deset godina i neće se završiti članstvom u EU. Za neke reforme i promjene, poput onih najtežih koje se tiču obrazaca ponašanja i vrednosnog sistema, trebaće najviše vremena. Takođe sam svjesna da je nateži dio puta upravo ovaj kojim sad koračamo. Ali duboko vjerujem da nas na njegovom kraju čeka bolje i uređenije društvo, viši kvalitet života za naše građanke i građane, a posebno za mlade. I zarad te bolje budućnosti, svi ovi napori vrijede ”, zaključila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anon
29.07.2022-16:16 16:16

Bolje objasni šefu zašto ne smije da potpiše ono ruglo od ugovora.