Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Marović i Kurtezi: Crna Gora će nastaviti da podržava Albaniju na putu prema EU

Marović je upoznala Kurtezija sa tekućim i planiranim aktivnostima na polju evropske integracije istakavši da je u fokusu rada Vlade  Ministarstva evropskih poslova ispunjavanje privremenih i dobijanje završnih mjerila u poglavljima 23 i 24, do kraja godine

Naše države imaju zajednički vanjskopolitički prioritet – članstvo u EU. Želimo da vidimo da naši susjedni napreduju na tom putu i zbog toga će Crna Gora nastaviti da dijeli svoje iskustvo iz pregovaračkog procesa i na taj način pruža podršku Albaniji u ispunjenju uslova za pristupanje Uniji, poručila je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović na sastanku sa ambasadorom Albanije Ridijem Kurtezijem.

Marović je upoznala Kurtezija sa tekućim i planiranim aktivnostima na polju evropske integracije istakavši da je u fokusu rada Vlade  Ministarstva evropskih poslova ispunjavanje privremenih i dobijanje završnih mjerila u poglavljima 23 i 24, do kraja godine.

“Iznijela je očekivanje da će sve institucije i grane vlasti na najbolji način odraditi svoj dio posla, te da ćemo imati mjerljive rezultate u oblasti vladavine prava”, saopšteno je iz Vlade.

Kurtezi je poželio uspješan mandat potpredsjednici Marović i čestitao Crnoj Gori na liderskoj poziciji u procesu evropske integarcije.

Ocijenio je da su ukupni odnosi dvije države prijateljski i da mogu poslužiti kao primjer cijelom regionu Zapadnog Balkana, istakavši da važnu ulogu u održavanju dobrosusjedskih odnosa ima Albanska manjina kao čvrst oslonac saradnje dvije zemlje.

“Sagovornici su se saglasili da je, uz sadržajne i dobre političke odnose, neophodno raditi na jačanju ekonomske saradnje dvije države, čemu može doprinijeti nastavak međudržavnog dijeloga u okviru zajedničkih sjednica dvije vlade”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve