Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Marović: Abazoviću jasno da je izvinjenje grupi Cetinjana bilo suvišno

''Probajte da ostavite interese pojedinaca po strani, probajte da se pokajete za izgovorene riječi, a posebno probajte da razmislite šta za vas predstavlja građanska Crna Gora''

Vjerovatno je sada više nego jasno potpredsjedniku Vlade, Dritanu Abazoviću, da je izvinjenje grupi Cetinjana bilo suvišno, a evo iz kojeg razloga, navodi Odbornica PzP u Skupštini Glavnog grada, Marija Marović.

Prvi je, kako ističe, taj što iskreni, čestiti Cetinjanin nikada neće jurišati na svoje svetinje ne bi li sačuvao džepove kriminalnoj organizaciji.

“Drugi razlog proizilazi poslije jučerašnjeg ekstremnog skandiranja, jer nikad ne bi onakve riječi mogli izustiti bilo kom građaninu naše Crne Gore. Kad kažem naše, mislim zaista na našu Crnu Goru, ne na njihovu koju su poharali, opljačkali, unizili, razorili”, navodi Marović.

Kako kaže, vrlo je interesantno da ovo ekstremno krilo do 30. avgusta ni jednom nije razmišljalo o toj istoj prijestonici Cetinje u kojoj nema više ni “Oboda”, ni “Košute”, a za fabriku čokolade se vjerovatno još pravi biznis plan.

“Ne dozvolite da ekstremi koji su svaku bitku izgubili, a posebno onu najbitniju, duhovnu, manipulišu vama. Da sam na mjestu pojedinih dobro bih razmislila da li bih imala prije svega pravo, a onda i obraza da ustanem i javim se za diskusiju.

Ono što je jedna u nizu izgovorenih gluposti juče jeste konstatacija koja se čula da “Cetinjski manastir nije Crkva nego simbol”, ne gospodo, Cetinjski manastir jeste Crkva, i bio je Crkva i ostaće Crkva”, ističe Marović.

I to, prema njenim riječima, onaj manastir u kojem su vi uvjek dobrodošli, ne samo oni već ljudi svih vjera i nacija.

“Probajte da ostavite interese pojedinaca po strani, probajte da se pokajete za izgovorene riječi, a posebno probajte da razmislite šta za vas predstavlja građanska Crna Gora.

Da li je to ona u kojoj se psuju muslimanske majke? I to one majke kojima ste vi manipulisali i kopali po njihovim ranama. Da li je građanska Crna Gora kada se kliče jurišniku na Dubrovnik? Da li je građanska Crna Gora kada se ugrožavaju vjerska prava i slobode?”, upitala je Marović.

Za sve ove godine, kaže, sve su radili samo da nikad ne dođe do građanske Crne Gore, a sve iz razloga kako bi lakše manipulisali obespravljenim građanima.

“Za razliku od vaših predstavnika, nama je građanska Crna Gora država svih, a nikako Crna Gora korumpiranih i tajkunskih pojedinaca”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve