Predsjednik Vlade Duško Marković putuje popodne u Baku u višednevnu zvaničnu posjetu Azerbejdžanu, na poziv predsjednika Kabineta ministara tamošnjeg premijera Novruza Mamadova.

Kako je najavljeno iz Vlade, Marković će tokom posjete sastati sa zvaničnicima Azerbejdžana i učestvovati u radu Poslovnog foruma Crna Gora-Azerbejdžan, koji će okupiti predstavnike poslovne zajednice dviju država.

“Posjeta predsjednika Markovića Azerbejdžanu biće prilika za dalju afirmaciju dobrih političkih odnosa dviju država i produbljivanje privrednih veza uključujući oblasti energetike, turizma, poljoprivrede, digitalizacije, obrazovanja, nauke, kulture i sporta”, naveli su u Vladi.

Tokom posjete biće održana II sjednica Mješovite komisije za ekonomsku saradnju dviju zemalja, kojom kopredsjedava ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

“Naša zemlja će na Poslovnom forumu Azerbejdžan-Crna Gora, koji zajedno organizuju Privredna komora Crne Gore i Azerbejdžanska fondacija za promociju izvoza i investicija – AZPROMO, promovisati Crnu Goru kao atraktivnu investicionu i turističku destinaciju”, naglasili su u Vladi.

Komentari

avatar