Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković u utorak i srijedu u posjeti Njemačkoj

"Ključne teme sastanaka premijera Markovića sa predsjednikom Bundestaga Volfangom Šojbleom biće bilateralni odnosi Crne Gore i Njemačke i nastavak evropske integracije naše zemlje", navodi se u saopštenju

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković putuje sjutra u dvodnevnu radnu posjetu Njemačkoj gdje će se sastati sa predstavnicima Vlade, Parlamenta i privrede, saopšteno je iz Vlade.

Foto: Arhiva

“Ključne teme sastanaka premijera Markovića sa predsjednikom Bundestaga Volfangom Šojbleom biće bilateralni odnosi Crne Gore i Njemačke i nastavak evropske integracije naše zemlje. Crna Gora kao vodeća zemlja u procesu pristupanja EU, reforme koje naša zemlja sprovodi kao i evropska perspektiva regiona Zapadnog Balkana trebalo bi da budu vodeće teme razgovora predsjednika Markovića u Odboru za evropske poslove Bundestaga. Na istu temu – „Crna Gora kao lider u evropskim integracijama“ predsjednik Vlade govoriće u Fondaciji Konrad Adenauer.

Razgovori premijera Duška Markovića sa ministrom ekonomije i energetike Peterom Altmajerom kao i sa predstavnicima njemačke Savezne privredne i industrijske komore biće prilika za razgovor o jačanju ekonomskih odnosa i za dalju promociju Crne Gore kao investicione destinacije”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve