Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Marković: Tivat je opština za primjer

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenio je danas na kraju radne posjete Tivtu da dobro organizovana i uspješna Opština vodi računa i o potrošnji i o razvoju i da može biti primjer drugim lokalnim samoupravama

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenio je danas na kraju radne posjete Tivtu da dobro organizovana i uspješna Opština vodi računa i o potrošnji i o razvoju i da može biti primjer drugim lokalnim samoupravama.

Foto: Vlada CG

“Danas sam bio u opštini koja je dobro organizovana, koja vodi računa ne samo o razvoju nego vodi računa i o potrošnji, opštini koja ima svoj finansijski i razvojni potencijal. Sve čestitke predsjedniku Opštine i njegovom timu. …U Tivtu se ne razmišlja samo o novim hotelima, novim rizortima, saobraćajnoj infrastrukturi koja ih prati, nego i o razvoju koji se tiče i svakog građanina i njegovih ukupnih potreba. Sve čestitke na tome”, rekao je predsjednik Vlade na kraju radne posjete Tivtu.

Predsjednik Vlade Crne Gore je rekao novinarima da je na sastanku sa predsjednikom Opštine Sinišom Kusovcem, predsjednikom Skupštine opštine Ivanom Novoselom i njihovim saradnicima analizirano šta je opština Tivat uradila u protekle tri godine u mandatu ove vlade te da je bilo rijećo i o zajedničkim planovinma za budućnost, kako bi bio nastavljen ovako dinamičan i dobar razvoj saobraćajne društvene, komunalne i socijalne infrastrukture i kako bi na tom planu bilo urađeno i više.

Premijer i predsjednik Opštine su simbolično označili početak izgradnje kružnog toka na ulazu u grad, obišli obnovljene ustanove kulture, gotovo završeni Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Seljanovu i novoizgrađenu saobraćajnicu od Solila do raskrsnice za Pržno.

Predsjednik Vlade je izrazio zadovoljstvo načinom na koji djeluje lokalna samouprava u Tivtu i u smislu određivanja prioriteta.

“U Tivtu se otvaraju sadržaji koji su potreba građana kao što je Centar za kulturu, JU Muzeji i galerije, novi objekat Crvenog krsta, novi Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama. Dakle to su objekti koji zahtijevaju nova zapošljavanja”, rekao je premijer.

Predsjednik Opštine Tivat je rekao novinarima na kraju posjete da je upoznao predsjednika Vlade sa svim projektima, i da je lokalno rukovodstvo dobilo podršku za dalje aktivnosti.

Predsjednik Vlade je, odgovarajući na pitanje novinara o predloženom zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica rekao da su se u javnosti pojavile manipulacije sračunatu na blokiranje dalje demokratizacije naše zemlje i saopštio da je Vlada odlučna da obavezu preuzetu nezavisnošću i Ustavom dovede do kraja.

Odgovarajući na pitanje  da li je na sastanku bilo riječi i predstojećoj valorozaciji Aerodroma Crne Gore predsjednik Vlade je rekao da je i o tome bilo riječi.

“Radi se o jednom razvojnom projektu sa velikim potencijalom, ne samo za crnogorski turizam nego i za cijelu crnogorsku ekonomiju, o projektu koji će, ako uspije, dati neviđene benefite za rast naše ekonomije, nova radna mjesta i naravno nove prihode. Opština Tivat će prirodno od toga imati najveće benefite. Uvjerio sam ih da ovdje nema rizika sa tom investicijom, ne samo u smislu razvoja i unapređenja infrastrukture, nego i postojećih radnih mjesta. Sa novom značajnijom infrastrukturom se povećava broj radnih mjesta i biće više i novih usluga koje će biti neophodne za jednu takvu investiciju i naravno novih prihoda za opštinski budžet od koncesije koja će značajno potpomoći lokalne finansije i dalju realizaciju ovako zahtjevnih infastrukturnih i investicija u društvenu i socijalnu infrastrukturu. Nema dileme da će i sa tom investicijom Tivat zadržati ovaj tempo prepoznatljivosti, da će imati jednu od najboljih ukupnih ekonomskih ponuda na prostoru Crne Gore i da je to sve odlična i sjajan ne samo prilika nego i mogućnost za građane Tivta i sve one koji žive ovdje”, istakao je  rekao je predsjednik Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve