Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Stambena pitanja smo rješavali u skladu sa propisanom procedurom

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet po krivičnoj prijavi Vlade od 13. oktobra zbog sumnje da su članovi Komisije za stambena pitanja zloupotrijebili službeni položaj prilikom rješavanja stambenih potreba funkcionera Vlade od 2016. do 2020. godine

Vlada koju sam vodio rješavala je stambena pitanja državnim službenicima, funkcionerima i njihovim porodicama u skladu sa propisanom procedurom i sredstvima planiranim godišnjim budžetima koje je usvajala Skupština Crne Gore. To je inače bila politika države u prethodnih više od pet decenija, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista i bivši premijer Duško Marković.

“Političkom i medijskom manipulacijom ovo se želi nametnuti kao model koji je koristila samo 41. Vlada. Brojne porodice pa i današnjih kritičara su u prošlosti na ovaj i sličan način riješile stambeno pitanje u obrazovanju, zdravstvu, policiji, sudstvu, tužilaštvu, državnim organima i ustanovama, javnim preduzećima. Vjerujem da se članovi stambene komisije nijesu ogriješili o zakon i propisane procedure sprovodeći politiku Vlade u ovoj oblasti”, naveo je Marković na Tviteru.

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet po krivičnoj prijavi Vlade od 13. oktobra zbog sumnje da su članovi Komisije za stambena pitanja zloupotrijebili službeni položaj prilikom rješavanja stambenih potreba funkcionera Vlade od 2016. do 2020. godine.

SDT zatražilo je u utorak skidanje imuniteta članovim Komisije, poslanicima Predragu Boškoviću Dragici Sekulić, Suzani Pribilović, Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve