Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Marković: SPC da odgodi ustoličenje, Crnoj Gori hitno potrebna rezolucija o građanskom miru i stabilnosti

Ako stvari izmaknu kontroli, i krenu po zlu, više neće biti važno ko je započeo, i ko je kriv – već jedino ko je mogao, a nije spriječio sukobe, rekao je Marković

Crna Gora se danas nalazi na sudbinskoj raskrsnici. Ili će se nastaviti sa nerazumijevanjem koje može da preraste u građanske sukobe, ili će mudrost zaustaviti nestabilnost u koju neumitno tone naše društvo, saopštio je poslanik DPS-a, Duško Marković i pozvao da Skupštinu da usvoji rezoluciju o očuvanju mira i stabilnosti.

“Nema danas među nama, koji smo dio javnog i političkog života, onih koji ne nose odgovornost za teško breme koje se nadvilo nad Crnom Gorom. Ako stvari izmaknu kontroli, i krenu po zlu, više neće biti važno ko je započeo, i ko je kriv – već jedino ko je mogao, a nije spriječio sukobe”, kazao je Marković.

On je saopštio da su građani birali poslanike da upravljaju državom u njihovo ime, 81 predstavnika u Parlamentu – bez izuzetka.

“Niko nije dobio mandat da bude glasni ili nijemi saučesnik nove nesloge, dok su nam još uvijek pred očima svi oni, ne tako davni, tragični i bratoubilački sukobi”, saopštio je Marković.

On je pozvao predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da zakaže hitnu sjednicu najvišeg političkog doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda – donošenje Rezolucije o zaustavljanju daljih podjela i očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori.

“Pozivam Mitropoliju crnogorsko-primorsku i crkvene velikodostojnike Srpske pravoslavne crkve da odgode ustoličenje mitropolita Joanikija do zaključenja skupštinske rasprave, čiji rezultat treba da bude kompromis koji će zaustaviti nevolju koja nam prijeti”, poručio je bivši premijer.

Prema njegovim riječima, bilo je mnogo teških trenutaka i u novijoj prošlosti Crne Gore, ali se kompromis pronalazio, a Crna Gora, i svaka porodica i svaki pojedinac u njoj – sačuvali.

“Molim kolege poslanike da pokažu ljudsku, političku i istorijsku odgovornost za sudbinu svojeg naroda i svoje države”, poručio je Marković.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve