Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Reakcija ambasadora neprimjerena

Marković je kazao da ne komentariše njihovu ličnu spremnost da učestvuju u plaćanju troška prekršajnog naloga bivše koleginice, ali je naglasio da je njihova reakcija neprimjerena

Premijer Duško Marković odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa potezom ambasadora Crne Gore u Vatikanu, SAD-u i Austriji Miodraga Vlahovića, Nebojše Kaluđerovića i Željka Perovića da plate sudsku kaznu bivšoj službenici crnogorske ambasade u Ankari Mirni Nikčević, kazao je da ne komentariše njihovu ličnu spremnost da učestvuju u plaćanju troška prekršajnog naloga bivše koleginice, ali je naglasio da je njihova reakcija neprimjerena.

Duško Marković

“Vidjećemo u narednim danima kako treba da ojačamo naš sistem, da naučimo sve da rade svoj posao da se ne plekaju u tuđi. Pojedinici moraju služiti sistemu, a ne da institucija da budu platforma za lične stavove, a suprotno onome što je institucionalni sistem i državna politika”, kazao je Marković.

Na pitanje da li treba ambasadori da snose sankcije za to kazao je da nije sve u sankcijama, treba onome ko pogriješi ukazati na to:

“Ovo nije kardinalna greška, rekao bih da je ovo više neka vrsta etički nekontrolisanog stava”, kazao je Marković.

On je to kazao tokom radne posjete Danilovgradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve