Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Razgovori s Mitropolijom čim se steknu uslovi, nek nas niko ne plaši litijama

"Vlada neće mijenjati svoju politiku. Razgovori sa Mitropolijom crnogorsko primorskom nastaviće se kada se steknu uslovi. Potrudiću se da ti razgovori budu što prije - zaključio je Marković

Premijer Duško Marković saopštio je danas da će pregovori sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom biti nastavljeni kada se za to stvore uslovi.

foto Arhiva

“Mi smo trenutno korona fri država, ali to ne znači da smo na kraju posla zbog toga što je globalno pandemija na snazi. Za nas posao nije stao, moramo da spriječimo unos virusa, i njegovo širenje. Mjere bi, kako je Institut najavio, trebale da stupe na snagu od 1. juna i to znači da ćemo imati dozvoljena javna okupljanja do jednog broja. Mi tako već ulazimo u proces uvođenja javnih okupljanja uz određene mjere”, kazao je Marković na konferenciji za novinare.

“>

 

Marković je dodao da će pitanje o javnim okupljanjima sa većim brojem učesnika ostaviti “za neki drugi put”. Premijer je podsjetio da su se uprkos dogovoru sa vjerskim zajednicama nedavno dogodila okupljanja u Nikšiću, Beranama gdje je došlo do kršenja mjera koje je propisala država.

“Za Dan nezavisnosti 21. maj smo imali sporadična okupljanja mladih, na otvorenom prostoru, koja, po nama, nijesu predstavljala epidemiološki rizik” – precizirao je Marković.

On je poručio da ih “sa litijama niko ne straši”.

“Vlada neće mijenjati svoju politiku. Razgovori sa Mitropolijom crnogrosko primorskom nastaviće se kada se steknu uslovi. Potrudiću se da ti razgovori budu što prije – zaključio je Marković.

Skrnavljenje spomenika

Komentarišući skrnavljenje spomenika u Piperima, kaže da nema informaciju ima li napretka u istrazi.

“Tražio sam angažovanje svih kapaciteta da se istraži taj slučaj”, kaže on, dodajući da to gleda kao atak na Crnu Goru i njene temeljne vrijednosti.

“Poruka svim neodgovornim pojedincima, želim da vjerujem da su samo pojedinci – ne igrajte se sa državom Crnom Gorom i njenim simbolima, za takvim počiniocima ćemo tragati dok ih ne nađemo”, kaže on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve