Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Rad Vlade za čistu peticu

Za premijera Duška Markovića Vlada na čijem je čelu je uradila mnogo u prethodne tri godine, zbog čega zaslužuje čistu peticu

Za premijera Duška Markovića Vlada na čijem je čelu je uradila mnogo u prethodne tri godine, zbog čega zaslužuje čistu peticu.

Duško Marković

“Rad Vlade je veoma dobar jer iza nas stoje rezultati. Crnogorska ekonomija za nepune tri godine bilježi impresivan rast. U prve dvije godine imali smo stopu rasta u prosjeku od 4,9 odsto. Nađite još neki primjer male zemlje, osim na primjer Malte, Islanda, da u Evropi ima takvu stopu rasta. To znači da je Crna Gora prepoznala svoj potencijal. To je rezultiralo otvaranjem 30.000 radnih mjesta”, istakao je Marković.

Crna Gora je, dodaje on, stabilizovala javne finansije.

“Znate da smo bili u problemu zbog visokog deficita i javnog duga. Danas to više nije slučaj. Crnogorske javne finansije su stabilne. Kreditne agencije nam svake godine popravljaju kreditni rejting, a istovremeno imamo i veoma visoke ocjene MMF-a i Svjetske banke, što nam je omogućilo da se i ove godine zadužimo za reprogramiranje duga po najpovoljnijm uslovima”, navodi Marković.

Ističe i da se redovno isplaćuju penzije, plate, socijalna davanja…

“Nijednog dana nijesmo zakasnili. Kao što znate, u ovoj godini smo donijeli odluku da od naredne godine povećamo zarade u obrazovanju i zdravstvu”, kazao je Marković.

Kad je u pitanju razvoj, Crna Gora troši najveći kapitalni budžet u svojoj istoriji.

“Crna Gora je, kao što vidite, cijelo gradilište. Ne grade se samo putevi, energetska infrastruktura. Grade se fabrike, skijališta. Naša turistička privreda bilježi najbolje rezultate ikada ostvarene. Premašili smo rezultat od prošle godine i premašili prihod od turizma od milijardu eura. Dakle, svaka politika je dala rezulat”, jasan je Marković.

Na pitanje da li to znači da Vlada zaslužuje peticu, Marković nema dilemu.

“Petica!”, istakao je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve