Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Predsjednik Vlade nije čuvar dokumentacije

Nevjerovatno je da ponovo treba da razgovaramo na temu poznavanja nadležnosti, ovlašćenja, administrativnih procedura i kancelarijskog inventara, poručuje Marković

Predsjednik Vlade nije čuvar dokumentacije, a sjekač papira koji aktuelni premijer pominje služi za uništavanje neslužbenih papira, saopštio je nekadašnji premijer, Duško Marković.

On je na Tviteru reagovao na izjavu premijera Zdravka Krivokapića koji je kazao da je iz zgrade Vlade iznešen veliki broj dokumenata, kao i da je u njegovom kabinetu otkrio rezač papira a da je mislio da je riječ o mobilnoj klimi.

”Službenu dokumentaciju kreiraju i formiraju ministarstva, organi uprave, Generalni sekretarijat Vlade i druge institucije. Ta dokumentacija se stvara, koristi, čuva i izlučuje u skladu sa zakonom i procedurama u tim institucijama i u odgovarajućoj evidenciji. Sjekač papira, koji aktuelni premijer spominje, služi za uništavanje neslužbenih papira – bilo da su lične zabilješke, podsjetnici, teze za razgovore i slično”, navodi Marković.

 

Nevjerovatno je, kako ističe, da ponovo treba da razgovaramo na temu poznavanja nadležnosti, ovlašćenja, administrativnih procedura i kancelarijskog inventara.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve