Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković povodom prozivke pojedinih medija: Predsjednik Vlade nema ovlašćenja u odnosu na ANB

ANB je, ističe Duško Marković, koji je i bivši šef ove agencije, samostalan državni organ i predsjednik Vlade nema nikakva ovlašćenja u odnosu na njegov operativni rad, pa ni u pogledu kontrole zakonitosti rada koju vrši Generalni inspektor, a civilnu kontrolu nadležni odbor Skupštine Crne Gore

Povodom prozivki pojedinih medija u vezi navoda bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića u predmetu prisluškivanja Specijalnog državnog tužilaštva, poslanik Demokratske partije socijalista Duško Marković podsjeća da je isti u radu kod SDT i da o tom slučaju može govoriti samo tužilaštvo.

Katnić je nedavno saopštio da ga je bivše rukovodstvo crnogorske Agencije za nacionalnu bezbjednost izdalo i da su podaci iz njegovog kabineta curili u Srbiju.

ANB je, ističe Duško Marković, koji je i bivši šef ove agencije, samostalan državni organ i predsjednik Vlade nema nikakva ovlašćenja u odnosu na njegov operativni rad, pa ni u pogledu kontrole zakonitosti rada koju vrši Generalni inspektor, a civilnu kontrolu nadležni odbor Skupštine Crne Gore.

O tom slučaju, kaže, upoznat je kroz saopštenja nadležnog tužilaštva kao i cijela crnogorska javnost.

Podsjeća da su po osnovu Zakona korisnici informacija ANB predsjednik države, predsjednik Skupštine i predsjednik Vlade.

“Javni interes i pravo javnosti da zna, pa i o postupanju ANB, definisani su zakonima i procedurama u okviru institucija, i ne treba da budu podređeni ambiciji pojedinih medijskih poslenika da informacije interpretiraju kako odgovara sporadičnim interesima, ma odakle oni dolazili”, zaključio je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve