Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Marković: Porfirije poslao 300 čestitki Cetinjanima povodom 5. septembra

''Znak da sa retrogradnim vođenjem prosrpske politike nije završeno došao je odmah posle 4. februara i to djelom dostave prekršajnih naloga Cetinjanima. Simbolično će biti uručeno blizu 300 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka za one koji su branili čast i slobodu Crne Gore'', dodaje Marković

Koalicioni partneri SPC, Demokrate i URA preko svojih partijskih ekspozitura u Prijestonici uspješno ovih dana dostavljaju “čestitke” Cetinjanima, rekao je zamjenik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Petar Marković. On je kazao da će građanima Cetinja biti uručeno skoro 300 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka povodom 5. septembra 2021. godine, dana ustoličenja mitropolita SPC Joanikija.

“Znak da sa retrogradnim vođenjem prosrpske politike nije završeno došao je odmah posle 4. februara i to djelom dostave prekršajnih naloga Cetinjanima. Simbolično će biti uručeno blizu 300 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka za one koji su branili čast i slobodu Crne Gore”, dodaje Marković.

Prema njegovim riječima, promjena u cilju zaštite autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve nema, jer, kaže Marković, poslije pada Vlade vlada ista Vlada.

“Namještenici iz vrha Vlade Crne Gore su nakon 4. februara samo promijenili adresu odlaska u Srbiji, oni ne idu više kod Vučića na mišljenje već je sada to kod Porfirija. Sve dok je to tako Crna Gora ide korak naprijed i nazad dva. Poslušnici Srbije u Crnoj Gori nikako da shvate da 5. septembar označava datum otpora prosrpskoj politici koju i dalje gura ekstremna desnica pokušavajući na sve načine ugasiti postojanje naše domovine. Ipak na njihovu žalost Crnu Goru nijesu mogli pokoriti ni mnogo veći svjetski vladari tako teško da će i oni”, istakao je marković.

Marković je poručio da Porfiriju kao odgovor na ovu “čestitku” želi “zdravlje i dug život”.

“On će uvijek biti dobrodošao u Prijestonici i u Cetinjskom manastiru kao rad gost naše autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve, a njegova bratska djela Cetinjani će pamtiti”, zaključio je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve