Jedinstvo građana u razvijanju dobrih međuljudskih odnosa, bez obzira na vjerske, nacionalne ili bilo koje druge razlike, apostrofirano je na današnjoj sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Pljevljima

Sjednici je prisustvovao zamjenik predsjednika partije, Duško Marković.

Marković je istakao da Pljevlja i Pljevljaci imaju razloga za optimizam.

“Pokrenuli smo brojne akcije i sa državnog i sa lokalnog nivoa koje će u kratkom roku od dvije godine u Pljevljima stvoriti uslove za kvalitetan i komotan život. Najvažniji projekat je ekološka rekonstrukcija TE Pljevlja koja ne smije kasniti ni dana. To je ključno pitanje za sve nas i biće riješeno”, kazao je Marković.

Osvrćući se na aktuelnu situaciju koja se tiče usvajanja i implementacije Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Marković je istakao da cilj ovog zakona nije diskriminacija ni jedne vjerske zajednice u Crnoj Gori, pa ni srpske.

“Ovaj Zakon jednako gleda na prava svakog pojedinca da se slobodno vjerski izražava i da se moli Bogu kojem pripada i kojem vjeruje. Ovaj Zakon apsolutno ne stavlja u prvi red nijednu vjersku zajednicu, ni Srpsku pravoslavnu crkvu, ni Katoličku crkvu, ni Islamsku zajednicu ni Jevrejsku zajednicu, pa ni Crnogorsku pravoslavnu crkvu”, kazao je Marković i naglasio da su litije koje se organizuju u Crnoj Gori pokazale da nijesu vjerske već političke i da su usmjerene na promjenu vlasti i ugrožavanje suverenosti Crne Gore, “a to nikom nećemo dozvoliti”.

Sjednici su, takođe, prisustvovali koordinatori ispred Predsjedništva i Izvršnog odbora, Ilija Ašanin i Dijana Gomilanović.

Komentari

avatar