Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković odgovorio Mandiću: Zamoliću Đukanovića da bude u javnosti četiri puta dnevno, a vi onda pijte tablete za smirenje!

Marković je pitao zbog čega im smeta to što predsjednik države posjećuje gradove i radnike

Prije nego je postavio pitanje, Andrija Mandić iz Demokratskog fronta Andrija Mandić odao je počast preminulom svešteniku Mitropolije crnogorsko-primorske Momčilu Krivokapiću.

foto gov.me

Mandić je naveo da su hapšenja i policijski čas bili samo za određene građane.

“Hapšenja bila selektivna, niste hapsili na Koniku, ali hapsite ljude u Kučima, za koje pretpostavljate da nijesu vaši glasači. Porodice čiji su ukućani preminuli I nijesu mogli da sahrane najbliže”, istakao je Mandić.

On je zatim upitao Markovića koliko je novca planirano za prevazilažanje krize.

– Kojim iznosom raspolažete i koje restriktivne mjere u budućnosti planirate? Zašto nijeste učinili javnim set urgentnih mjera koje je predložio DF, koji su razlozi da ne uradite mnogo više, zašto je iz pomoći isključen veliki broj ugroženih? Ko vam je dao za pravo da borbu protiv koronavirusa zloupotrijebite u izbornu kampanju DPS-a – pitao je Mandić.

Odgovarajući na pitanje Mandića, premijer je rekao da sa punom pažnjom pregledao desetine predloga koje se odnose na saniranje posljedica korinavirusa.

– Demantuju vas rezultati koje smo ostvarili, sve ocjene sa referentnih adresa i istraživanja javnog mnjenja. Vjerujem da bi bilo dobro kada bi sebe čuli sa određene distance – poručio je Marković poslaniku DF-u.

On je ponovio da je ponosan na način kojim se država nosi sa krizom i zadovoljan što imaju priliku danas da govore u parlamentu.

– Drago mi je, poslaniče Mandiću što smo danas tu i vi i ja i sve naše kolege. Kada donosite odluke, a posebno kada se ozbiljno bavite politikom, morate biti sigurni da je tlo pod vama dovoljno čvrst da bi podnio sve ono što nosite – rekao je Marković.

Prema njegovim riječima, zakon DF-a ne obezbjeđuje gotovo ništa.

– On je primjer političke demagogije. Vladin paket realnu i ostvarivu višemilionsku podršku građanima i privredi. Nijesam od onih koji će predložiti jednokratnu pomoć, pa ih pozivati da ih ne uzmu ako baš nije neophodna. Po tome se Crna Gora razlikuje od drugih.Mi smo donijeli svoje mjere, nećemo prepisivati od drugih.

Mandić je naveo da je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović posjetio medicinske radnike, “zbog aplauza, koji im je bio obavezan”.

Marković je pitao zbog čega im smeta to što predsjednik države posjećuje gradove i radnike.

“Evo zamoliću Đukanovića da četiri puta dnevno bude u javnosti, zamjeriću mu da ne ide dovoljno,a vi pijte tablete za smirenje”, odgovorio mu je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve