Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Odbijanje kandidature Bjelice čist revanšizam i politički obračun

Nova vlast politiku sprovodi i na Univerzitetu Crne Gore suprotno nauci, struci i interesima nastavnika i studenata, poručio je Marković

Odbijanje kandidature Duška Bjelice za dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje je čist revanšizam i politički obračun, saopštio je danas poslanik Demokratske partije socijalista, Duško Marković.

On je istakao da nova vlast politiku sprovodi i na Univerzitetu Crne Gore suprotno nauci, struci i interesima nastavnika i studenata.

“Novi UO UCG nije dozvolio da dekan bude profesor jednoglasno predložen od samog Fakulteta”, naveo je Marković na Tviteru.

Podsjećamo, na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore nije podržan prijedlog Vijeća Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje da se za dekana tog fakulteta izabere Duško Bjelica, za mandatni period od 2021. do 2024. godine.

Sa UCG-a su saopštili da kandidatura Bjelice nije dobila potrebnu većinu glasova ukupnog broja članova UO UCG, a vršilac funkcije rektora Vladimir Božović je dao negativno mišljenje, uz obrazloženje koje se odnosi na raniji rad Bjelice na mjestu dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i predsjednika Upravnog odbora UCG.

Bjelica je potom podnio ostavku na funkciju člana Upravnog odbora Univerziteta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve