Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Marković: O tehničkoj Vladi ne možemo da razgovaramo

Premijer je prokomentarisao i pitanje oko formiranja vojnog poligona na Sinjajevini

Naša stambena politika nije od juče, ova politika postoji već decenijama, država ovako rješava stambeno pitanje već decenijama i u skladu sa propisima. Nije ih napisala ova Vlada, ona je najveći poslodavac u zemlji i ima 40.000 državnih službenika koji nijesu štetočine već doprinose državi. Ovo je politička manipulacija ovim pitanjem, stambena politika će biti promovisana kao ključna dok sam ja na čelu Vlade, saopštio je premijer Duško Marković odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranje Srednje mješovite škole u Golubovcima.

Duško Marković

Marković je istakao da svako treba da stiče svoju imovinu na zakonit način i dužan je da objasni porijeklo.

“Što se tiče funkcionera oni svoju imovinu objavljuju i prijavljuju Agenciji za antikorupciju, ti podaci su dostupni javnosti, ako je neko stekao imovinu nezakonitu odgovaraće”, jasan je predsjednik Vlade.

On je naveo i da Vlada pomaže i socijalno ugrožene.

“Mi nismo objavili nešto sto se nije znalo, sve što radimo i što je obavezno da se da javnosti već je dato. Ja sam odgovoran za svoj dio Vlade, ja sam objavio podatke i to nijesam krio, dobili su stanove i obični ljudi ali to nisam objavio. Objavite koliko je dato stanova penzionerima i socijalnim slučajevima. Vlada svake godine ulaže u penzioni fond, nemojte biti skoncentrisani na jedno, budite objektivni”, kazao je Marković novinarima.

Premijer je novinarima, nakon otvaranja Srednje mješovite škole u Golubovcima, rekao da je DPS stav o tehničkoj vladi saopštio više puta na različite načine.

“To je stav i glas DPS-a. Tehnička vlada ne može da bude izvan onog što su programske obaveze vlade u mandatu. Tehnička vlada, kako je oni razumiju, bavila bi se samo organizacijom i regularnošću izbora. Vlada mora da se bavi finansijama, razvojem, budžetom. U sustret izborima ne možemo zaustaviti život u Crnoj Gori, a tehnička vlada bi baš bila u tom pravcu usmjerena”, kazao je Marković.

Ako njen cilj zakonitost izbora, kako je rekao, to se može obezbijediti kroz birački spisak, Državnu izbornu komisija, Agenciju za sprečavanje korupcije.

“Je li to Javni servis, i obezbjeđivanje jednake zastupljenosti političkih aktera, o tome možemo da razgovaramo. O tehničkoj vladi ne, vlada se dobija na izborima, i ona u parlamentu polaže zakletvu, nudi program i odgovara građanima. Opozicija ne može bez izbora ući u vladu”, rekao je Marković.

Premijer je prokomentarisao i pitanje oko formiranja vojnog poligona na Sinjajevini,

“Vojni poligon je definisan strateškim dokumentima Vlade. Kada je u pitanju nacionalna bezbjednost i sistem odbrane sa tim nema polemisanja. To ćemo raditi bez obzira na pritiske koji su politički i destruktivni. Mi ne ugrožavamo, nego čuvamo životnu sredinu. Nađite primjer u Evropi i Crnoj Gori gdje je prostor devastiran. Da li je na Valdanosu i Luštici devastiran prostor, a tamo je bila Vojska. Ovi što bi da razapnu šator pozivam ih da ih razapnu na Valdanosu. Ovdje nema ugrožavanja prostora”, jasan je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve