Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Marković: Mandat Vlade obilježili ataci na Crnu Goru, dostojanstvo države ne može se staviti pod tepih

"Dostojanstvo države ne može se staviti pod tepih, zato što za dva ili tri dana dolazi nova vlast koja drugačije razmišlja"

Na pitanje da riječju opiše mandat svoje Vlade, premijer Duško Marković kaže da je ta riječ – ponos.

“Nemoguće je u jednoj riječi opisati rad 41. Vlade Crne Gore, ali ako to tražite onda je to riječ ponos. Mandat su obilježili oporavak ekonomije i ulazak u NATO, ali i ataci na Crnu Goru”, ističe premijer.

 

Komentarišući protjerivanje ambasadora Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića, premijer kaže da su “reagovali kako to pripada odgovornim ljudima”. Marković kaže i da se “dostojanstvo države ne može staviti pod tepih, zato što za dva ili tri dana dolazi nova vlast koja drugačije razmišlja”.

“Reagovali smo kako to pripada odgovornim ljudima i uradili ono što nam je Ustavom i zakonima stavljeno na raspolaganje. Kritike ovog akta dolaze od onih koji Crnu Goru ne vide kao nezavisnu državu”, jasan je Marković.

 

Podjele u Crnoj Gori nijesu zbog DPS-a

Takođe, premijer navodi da podjele u Crnoj Gori nijesu nastale zbog DPS-a, već su vjekovima prisutne u našem društvu.

“One imaju istorijsko utemeljenje. Pokretanjem postupka obnove države, mi smo pokrenuli proces pomirenja u Crnoj Gori i okupljanja građana ka cilju da pripadaju državi Crnoj Gori i da sve svoje potrebe rješavaju u okviru svoje države”, kaže premijer.

Prema njegovim riječima, u predvečerje konstituisanja nove vlade “imamo novi atak na Crnu Goru”.

“Baš u smislu podsticanja negativnog vjekovnog nasljeđa da je 1918. godina ustvari godina oslobođenja, a ne okupacije”, dodaje premijer.

“Ostajem u parlamentu kao poslanik do kongresa DPS-a”

Govoreći o kadrovskoj politici DPS-a, Marković je rekao da je neće voditi na bazi godine rođenja, već kvaliteta i sposobnosti.

“Tražićemo nove ljude, a oni nijesu samo sa 25, veću ljudi sa 40, 50 i 60 godina”.

Premijer je kazao i da će ostati u parlamentu kao poslanik do kongresa DPS-a.

“Jedva čekam da tokom premijerskog sata postavljam pitanja premijeru i ministrima, posebno zbog njihovih ocjena o sprženoj ekonomiji. Zavisno od odluke Kongresa, zavisiće moj odnos prema politici i prema poziciji u parlamentu”, rekao je Marković.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve