Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Marković: Lukšić želio kadrovske promjene u ANB, tvrdnje Kneževića o prisluškivanu ambasade dječija priča

Na tvrdnje Duška Kneževića da je 2012. Agencija za nacionalnu bezbjednost prislušivala Američku ambasadu, Marković je rekao da za to prvi put čuje.

Nakon premijerskog sata, premijer Duško Marković odgovarao je i na pitanja novinara.

Na tvrdnje Duška Kneževića da je 2012. Agencija za nacionalnu bezbjednost prislušivala Američku ambasadu, Marković je rekao da za to prvi put čuje.

“To je dječija priča. Promjene u Agenciji su došle u vrijeme preuzimanja Vlade od strane Lukšića koji je želio da izvrši kadrovske promjene i to ne mogu povezati sa tim i mislim da je to netačno”, kazao je Marković.

Upitan da li “Vijesti” stoje iza aktuelnih građanskih protesta, premijer je odgovorio da smatra taj medij daje dosta prostora protestima i da je kroz to izvještavanje zanemarena aktuelna društvena i politička javnost.

“Protesti su demokratsko sredstvo i nemamo ništa protiv toga. Pozivamo na dijalog kao što vidite. Ne mogu se osporavati evidentni rezultati”, kazao je Marković.

Na pitanje šta će Vlada uraditi sa Zakonom o tajnosti podataka, budući da NVO sektor traži njegovo povlačenje, Marković je odgovorio:

“Taj Zakon će uskoro biti na parlamentarnom odboru. Nema šta da krijemo. Ako se pokaže da su prigovori osnovani Zakon ćemo vratiti na ponovnu proceduru”, kazao je Marković.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve