Ponedjeljak, 27 Juna, 2022
Rubrika:

Marković: Logično da dođe do prekompozicije u odborima; Knežević: Mrtva trka da li će Bošković ili Ivanović da preuzmu Odbor za bezbjednost i odbranu

Knežević je kazao da se pokušava smijeniti predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević tvrdi da je u toku “mrtva trka” da li će mjesto predsjednika tog odbora preuzeti Predrag Bošković iz DPS-a ili Dragan Ivanović iz SNP-a. Sa druge strane, poslanik DPS-a Duško Marković nije komentarisao te navode Kneževića, ali je istakao da “imamo novu Vladu i da je logično da dođe do prekompozicije u odborima”.

Knežević je kazao da se pokušava smijeniti predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu.

“Neće biti nove sjednice Odbora dok mene ne smijene. Trenutno je mrtva trka između DPS-a i SNP-a ko će biti predsjednik Odbora za bezbjednost”, rekao je Knežević u emisiji “Načisto” na TV Vijesti.

Marković kaže da imamo novu Vladu i da je logično da dođe do prekompozicije u odborima.

“Realno je da ova parlamentarna većina sada ima ključne odbore kao što je to imala većina kojoj je pripadao Knežević. Zaista ne virim kroz prozore i ner pratim što se dešava po tuđim dvorištima, ali mogu da mu (Kneževiću) sugerišem da mjesto predsjednika Odbora nije mjesto koje vlada cijelim odborom”, kazao je Marković u emisiji “Načisto”.

Knežević tvrdi da je u toku “mrtva trka da li će Predrag Bošković ili Dragan Ivanović da preuzmu Odbor za bezbjednost i odbranu”.

Jedan od lidera DF-a rekao je da je bivši policijski funkcioner Zoran Lazović navodno bio u zgradi Predsjednika Crne Gore, kod predsjednika Mila Đukanovića, na dan kada je trebalo da se održi sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu, kako bi se raspravljalo o dokumentima Europola u kojima se tvrdi da su policajci Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog klana.

Sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu tada nije održana jer nije bilo kvoruma, a Knežević je rekao kako sumnja da se vrši uticaj preko Đukanovića na određene poslanike DPS-a.

Marković je rekao da ne znači da ako sjednica nije održana da je to “neka velika zavjera koja dolazi iz vrha partije ili od predsjednika DPS-a sa ciljem destrukcije”.

“Ne znači da ako ova sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu nije održana ili ako se nijesu stekli uslovi da se održi da je to neka velika zavjera koja dolazi iz vrha partije ili od predsjednika sa jednim ciljem destrukcije. Gospodin Knežević to tako tumači, ne želim da polemišem na tu temu na ovakav način”, rekao je Marković.

O prisluškivanju

Odgovarajući na pitanje da li Knežević ima konkretne dokaze za tvrdnje da su on i drugi lideri DF-a pod mjerama tajnog nadzora, odgovorio je da je u aprilu 2021. dobio pismo iz Vrhovnog suda u kojem “jasno piše da Vesna Medenica iz daktilobiroa prisluškuje sudije i lidere DF-a”.

Knežević je rekao da su izvor sudije i službenici.

“Dobio sam ovo putem pošte, sazvao konferenciju i pozvao Tužilaštvo da otvori predmet”, dodao je on.

Marković je, na podsjećanje da je za vrijeme njegovog mandata kako tvrdi SDT, bivši direktor ANB-a Dejan Peruničić pratio novinare, partijske lidere, crkvene velikodostojnike istakao je da je napustio ANB 2010. godine.

“Ne pada mi na pamet, niti znam šta se radilo u Agenciji od tada, otkad se promijenilo pet direktora. Ja sam otišao u politiku”, rekao je Marković.

“Službe bezbjednosti i obavještajne agencije često operativce infiltriraju u kriminalne mreže i strukture”

Komentarišući prepiske sa aplikacije SKY, koje se tiču Petra Lazovića i Ljuba Milovića, ocjene Europola da su oni članovi kavačkog klana, kao i obrazloženje bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića kako su oni zapravo bili na radnom zadatku kako bi razotkrivali krivična djela, Marković je kazao da službe bezbjednosti i obavještajne agencije svoje saradničke pozicije “a vrlo često i operativce infiltriraju u kriminalne mreže i strukture koje djeluju obavještajno protiv države koju brane”.

“Imena tih ljudi se čuvaju i nikada se ne daju javnosti, čak i kada se kiksa. Ta imena se čuvaju po svaku cijenu”, naglasio je poslanik DPS-a.

Komentarišući konkretni slučaj, ono što je objavljeno u medijima i što je rekao specijalni tužilac, Marković kaže da treba sačekati da se utvrde činjenice.

Govoreći o novom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, poslanik DPS-a je, kako kaže, u građanskom smislu, rekao da je čuo da se radi o profesionalcu i da vjeruje da će u ovom postupku doći do istine i činjenica.

Marković: DPS ima jasan odnos prema onima koji krše zakon

Marković je rekao da DPS ima jasan odnos prema onima koji krše zakon i da “onaj ko je odgovoran i kršio zakon je pred sudovima i odgovara”.

“Desetine funkcionera DPS-a je krivično odgovaralo, predsjednika opština hapšeno, neki su odležali zatvorske kazne… DPS ne štiti svoje ljude, samo ne dajemo veći značaj tome od onoga što su institucionalni procesi”, rekao je on dodajući da “nema zaštićenih u DPS-u”.

Najnovije

U saobraćajnoj nesreći na Brajićima poginuo mladić

Devetnaestogodšnji Đ.D. iz Podgorice, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko četiri sata na putu Budva – Cetinje na Brajićima, saopšteno...

UŽIVO Zelenski: U napadu na Kijev ranjena djevojčica, državljanka Rusije

Ušli smo u 124. dan rata u Ukrajini. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski će danas na samitu G7 pozvati svjetske sile da pojačaju svoju podršku...

Blinken: Uprkos osvajanju nekih teritorija u Ukrajini Putin nije ostvario svoj cilj

Američki državni sekretar Enroni Blinken izjavio je da je, uprkos osvajanju nekih teritorija u Ukrajini, ruska invazija doživjela neuspjeh i da će se tako...

Abazović danas odgovara na pitanja poslanika

Predsjednik Vlade Dritan Abazović danas će u okviru Premijerskog sata odgovarati na pitanja poslanika. Premijer će odgovarati na pitanja o Temeljnom ugovoru, Otvorenom Balkanu,...

PEN centar: Abazović nastavlja s politikom opasne destabilizacije i produbljivanja podjela

Crnogorski PEN centar s velikom zabrinutošću prati najavljene poteze Vlade Crne Gore koji – ukoliko se zaista implementiraju – prijete da destabilizuju društvo i...

Najčitanije

Povezano

Knežević: Rašku nije lako; Konjević: Moj Milane, možeš ti to mnogo bolje

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević i potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević danas su kratko polemisali na Twitteru. Prvi se oglasio Knežević, aludirajući na ugovor koji...

Marković podsjeća Abazovića: Još 2019. uspostavljena savremena brodogradnja za potrebe elitnog turizma

Podsjećam premijera Dritana Abazovića da je 41. Vlada uspostavila savremenu brodogradnju za potrebe elitnog turizma. U Davosu smo 2018. dogovorili projekat valorizacije brodogradilišta Bijela i otpočeli...

Knežević odgovorio Krivokapiću: Vruć je Ranko, ali će se ohladiti do ujutru i ostati u Vladi

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knžević, gostujući u Patriotskim igrama na TV ADRIA je ocijenio da čitava buka...

Knežević: Pozivam parlamentarnu većinu da pokrene inicijativu za moju smjenu sa funkcije predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu

Jedan od lidera DF-a i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, Milan Knežević pozvao je aktuelnu parlamentarnu većinu da pokrene inicijativu za njegovu smjenu sa funkcije...

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Oscar
26.05.2022-22:12 22:12

Gospodine Markoviću, onda skinite imunitet krapoviću, pa ga procesuirajte….isto treba a procesuirati vaše bivše ministre i direktore koji su obogatili protiv zakona Carevića….

Oscar
26.05.2022-22:12 22:12

Gospodine Markoviću, onda skinite imunitet krapoviću, pa ga procesuirajte….isto treba a procesuirati vaše bivše ministre i direktore koji su obogatili protiv zakona Carevića….

Andrija
27.05.2022-09:12 09:12

MARKOVICU-Skinuti imunitet— Krapovicu- za lopovluk-podvalu-! Becicu- za lopovluk podvalu i mrznja Crnogoraca-Muslimana sirenje nacionalizma-! Dzenanu- lopovluk – nacionalista prema Crnogorcima -Muslimanima -klanjanje za Amfilohijevo zdravlje ispred CPC-! Albin za Lopovluk podvalu da ga je neko napao i mrznja prema Crnogorcima-Muslimanima – suditi nacionalistima-Milacic-Koprivica-Martinovic! Knezevicu sve moze da mu se oprosti jer nije Nacionalista!

Andrija
27.05.2022-09:22 09:22

Komnanic je skolovaniji od mnogija ministara- DR profesor za mnoge koji dodju u studijo a vrejednost njegovog je sto nikad niko nije mogao cut da izbaci mrznju ili uvredu prema drugim narodima !