Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Marković- Lehdevirta: Politika proširenja EU na agendi je finskog predsjedavnja i to po principu regate

Na sastanku je inicirana posjeta Velikog odbora Parlamenta Finske našoj zemlji

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Finske u Crnoj Gori Kima Lehdevirtu.

”Poželjevši dobrodošlicu i uspješan rad ambasadoru predsjednik Vlade se zahvalio Finskoj na dosadašnjoj podršci Crnoj Gori u procesu evropske integracije i istakao posvećenost naše zemlje reformama sa ciljem dostizanja evropskih standarda. U tom smislu predsjednik Vlade je istakao naša očekivanja da za vrijeme finskog predsjedanja, koje je počelo juče, Crna Gora otvori jedino preostalo pregovaračko poglavlje i da okonča rad na izvještajima kojima bi bila utvrđena naša interna spremnost za zatvaranje pojedinih pregovaračkih poglavlja”- navedeno je u saopštenju.

kako jesaopšteno, Lehdevirta je upoznao premijera sa prioritetima finskog predsjedavanja Evropskom unijom rekavši da će njegova zemlja promovisati politiku proširenja te da sve države Zapadnog Balkana moraju imati evropsku perspektivu.

Finska se – naveo je ambasador – zalaže za princip regate odnosno za zasebno tretiranje uspjeha svake države-kandidata.

”Predsjednik Vlade Crne Gore i ambasador Republike Finske zaključili su da su bilateralni odnosi dviju država kvalitetni i sadržajni i iskazali zadovoljstvo činjenicom da se intenzivira i ekonomska saradnja za šta je primjer saradnja Elektroprivrede Crne Gore sa finskom kompanijom Fortumom na projektu jedne od najvećih solarnih elektrana u Evropi. Zaključeno je da taj projekat može predstavljati odličan primjer za dalje finske investicije u našoj zemlji”- navedeno ej u saopštenju.

Na sastanku je inicirana posjeta Velikog odbora Parlamenta Finske našoj zemlji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve