Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković i Guerini: Crna Gora i njene institucije su sposobne da prevaziđu izazove

“Italija vjeruje u demokratska rješenja za procese koji su aktuelni u Crnoj Gori. Dijalogu i demokratskom odlučivanju ne smiju da smetaju nikakva miješanja sa strane”, kazao je italijanski ministar

Crna Gora i Italija kao prijateljske zemlje i saveznici u NATO-u dijele vrijednosti današnje Evrope i smatraju da je integracija država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju uslov stabilnosti ovog regiona i Evrope u cjelini, konstatovali su predsjednik Vlade Duško Marković i ministar odbrane Italije Lorenco Guerini.

Marković i Guerini

Premijer je konstatovao da su Crna Gora i njene institucije sposobne da na demokratski način prevaziđu sve izazove.

Guerini je rekao da Italija pridaje veliku pažnju hibridnom djelovanju trećih strana koje bi mogle štetno uticati u zemljama saveznicama i zemljama ovog regiona uopšte.

“Italija vjeruje u demokratska rješenja za procese koji su aktuelni u Crnoj Gori. Dijalogu i demokratskom odlučivanju ne smiju da smetaju nikakva miješanja sa strane”, kazao je italijanski ministar.

Na sastanku su konstatovani odlični bilateralni odnosi dviju država, posebno u ekonomskoj sferi. Odlična saradnja u oblasti odbrane je krunisano školovanjem naših oficira u italijanskim vojnim akademijama i zajedničkim italijansko-grčkim patrolama u okviru čuvanja crnogorskog neba.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve