Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Borisov: Osuđujem izgrede nastale iz litija i protivljenje Dodika da Đukanović posjeti BiH

Marković je istakao da su Crna Gora i Bugarska saglasne – EU integracija Zapadnog Balkana ključna je za njegov brži ekonomski i demokratski razvoj

Predsjednik Savjeta ministara Bugarske Bojko Borisov kazao je tokom susreta sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem da ta zemlja osuđuje sve izgrede i vandalizme koji proizilaze iz vjerskih povorki u Crnoj Gori.

Marković i Borisov

“Podržavamo vašu zemlju kao saveznika i prijatelja“, poručio je Borisov.

On je osudio i stavove člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika protiv zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića toj državi.

“Ne možeš da govoriš iskreno da govoriš o Evropi i o evropskom jedinstvu, a da predsjedniku Crne Gore ne dopustiš ulazak”, kazao je Borisov, dodajući da su ta retorika i to ponašanje neprihvatljivi.

https://twitter.com/VladaCG/status/1233348848833134592

Marković je istakao da su Crna Gora i Bugarska saglasne – EU integracija Zapadnog Balkana ključna je za njegov brži ekonomski i demokratski razvoj.

“Crna Gora je zahvalna Vladi Bugarske i premijeru lično, na nesebičnoj podršci evropskim ambicijama naše zemlje. Bugarska i predsjednik Borisov su bili snažno uz Crnu Goru, podržavali nas, prenosili svoja iskustva i vjerovali u naš potencijal kada to i baš nije bilo lako“, rekao je Marković.

Premijer je posebno naglasio ključnu podršku Bugarske Crnoj Gori tokom bugarskog predsjedavanja Evropskom unijom kada je zahvaljujući zalaganju Borisova lično Jadransko-jonski pravac uvršten na listu evropskih koridora.

Govoreći o crnogorskom procesu evropske integracije, Marković je rekao da je upoznao domaćina sa očekivanjima da u narednom periodu Crna Gora otvori jedino preostalo poglavlje – Konkurencija; i da otpočne sa zatvaranjm seta poglavlja za koje je već postigla internu spremnost.

Marković je ukazao i da je pokrenuo dijalog sa relevantnim političkim i društvenim akterima u Crnoj Gori o svim pitanjima koja su u interesu crnogorskog evropskog puta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
28.02.2020-18:05 18:05

Izgredi u litijama? Sram vas i stid bilo!