Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Marković i ambasadorka UAE: Ojačati ekonomsku saradnju, posebno u oblasti infrastrukture i poljoprivrede

Marković je kazao da je, nakon što je proglasila kraj epidemije koronavirusa, Crna Gora usredsređena na ekonomski oporavak i obezbjeđivanje rasta i razvoja

Bilateralni odnosi Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata su na visokom nivou, a prijateljske i partnerske veze treba izdići na strateški nivo i dalje ojačati ekonomsku saradnju, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i novoimenovane ambasadorke UAE Nabile Abdelaziz Naser Saed Alshamsi.

Marković je kazao da je, nakon što je proglasila kraj epidemije koronavirusa, Crna Gora usredsređena na ekonomski oporavak i obezbjeđivanje rasta i razvoja.

Podsjetio je na uspješnu ekonomsku politiku prije pandemije, visoke stope rasta, smanjenje nezaposlenosti i snažnu investicionu aktivnost.

“Treći paket ekonomskih mjera, koji je u pripremi, biće fokusiran na likvidnost privrede i restrukturiranje ekonomije, ali i na jačanje digitalnih mogućnosti. Posebno usmjerenje biće na poljoprivredu i na obezbjeđivanje proizvodnje onih proizvoda koje smo do sada uvozili”, precizirao je Marković.

Alshamsi je ocijenila da Crna Gora ima posebno mjesto u spoljnoj politici UAE i ekonomiji, te da će učiniti sve da se otvori novo poglavlje u bilateralnim odnosima. Istakla je interesovanje UAE i njihove poslovne zajednice za ulaganje u Crnu Goru, a kao posebnu oblast izdvojila je bezbjednost hrane.

Komentarišući uspješnu borbu obije zemlje protiv koronavirusa, premijer Marković je zahvalio na medicinskoj pomoći koje su UAE uputile Crnoj Gori.

“UAE je pokazala odlučnost i institucionalnu snagu u borbi protiv koronavirusa, ali i solidarnost. Zahvalni smo na pomoći koju smo dobili. Crnogorski narod će to pamtiti i znati da uzvrati”, zaključio je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve