Predsjednik Vlade Duško Marković doputovao je u Baku u zvaničnu posjetu Azerbejdžanu. Premijera Markovića na Aerodromu „Hejdar Alijev“ dočekao uz najviše državne počasti potpredsjednik Kabineta ministara Azerbejdžana Ali Hasanov.

Marković je doputovao popodne u Baku u višednevnu zvaničnu posjetu Republici Azerbejdžan na poziv predsjednika Kabineta ministara Novruza Mamadova.

Marković će se tokom posjete sastati sa visokim zvaničnicima Azerbejdžana i učestvovati u radu Poslovnog foruma Crna Gora – Azerbejdžan, koji će okupiti predstavnike poslovne zajednice dviju država, saopšteno je iz Vlade.

“Posjeta predsjednika Markovića Republici Azerbejdžan biće prilika za dalju afirmaciju dobrih političkih odnosa dviju država i produbljivanje privrednih veza uključujući oblasti energetike, turizma, poljoprivrede, digitalizacije, obrazovanja, nauke, kulture i sporta”, navodi se u saopštenju.

“>

Tokom posjete biće održana Druga sjednica Mješovite komisije za ekonomsku saradnju Crne Gore i Azerbejdžana kojom kopredsjedava ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Na Poslovnom forumu Azerbejdžan – Crna Gora, koji zajedno organizuju Privredna komora Crne Gore i Azerbejdžanska fondacija za promociju izvoza i investicija – AZPROMO, biće promovisana Crna Gora kao atraktivna investiciona i turistička destinacija, zaključuje se u saopštenju.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve