Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković demantuje Medojevića: Nema aranžmana sa MMF-om

Kako je rekao, Vlada je podigla izglede kreditnog rejtinga zemlje, pokrenula rast ekonomije sa prosječnom stopom od 4,6 posto

Predsjednik Vlade Duško Marković demantovao je tvrdnje predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića da je Vlada pregovarala sa MMF-om.

Marković

“Podsjećamo da je 41. Vlada i ja kao njen predsjednik – odbila da prihvati aranžman sa MMF-om u decembru 2016. godine, što se pokazalo ne samo hrabrom, već i ispravnom odlukom.

Stabilizovali smo u prethodne tri i po godine naše javne finansije i povećali fiskalnu odgovornost. Značajno smo uvećali izvorne prihode i sve do početka zdravstvene i ekonomske krize tekuću potrošnju finansirali iz sopstvenih prihoda”, kazao je Marković.

Kako je rekao, Vlada je podigla izglede kreditnog rejtinga zemlje, pokrenula rast ekonomije sa prosječnom stopom od 4,6 posto.

“Povećali smo zaposlenost i značajno smanjili stopu nezaposlenosti. Obezbijedili ne samo redovnost isplata već i povećanje zarada u prosvjeti i zdravstvu, i unaprijedili položaj penzionera. Povećali minimalnu zaradu i najnižu penziju. I u uslovima nezapamćene zdravstvene i ekonomske krize koja razorno pogađa sve ekonomije svijeta, pa i našu, a u okviru nje posebno turizam i povezane djelatnosti – ova Vlada njie tražila niti bi prihvatila aranžman sa MMF-om”, kazao je Marković.

On je rekao i kako su imali rješenje za trenutnu finansijsku situaciju, kao što su imali domaćinsko i održivo rješenje u svih devet mjeseci krize, i to bez smanjenja penzija i zarada u javnom sektoru, a uz izdašne subvencije građanima i privredi.

“Pored toga, obavezali smo se i na dodatno povećanje zarada u prosvjeti i zdravstvu od januara naredne godine – što bismo i ostvarili. Dakle, nije bilo razgovora pa nema ni zaključenog aranžmana sa MMF-om. Zato još jednom tvrdnje poslanika Medojevića odbacujemo kao netačne i iskonstruisane, pa im više nećemo pridavati pažnju”, zaključuje Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jo Radyn
25.11.2020-19:37 19:37

Oni misle da se s lazima moze nesto napravit.

branka
26.11.2020-01:36 01:36
Reply to  Jo Radyn

a kad srbi ne lazu