Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković danas u parlamentu

Predstavnika Demokratske partije socijalista Radula Novovića zanimaju rezultati i efekti reforme obrazovnog sistema i generalno Vladine politike u toj oblasti

Premijer Duško Marković danas će u parlamentu odgovarati na pitanja poslanika.

Predsjednik Demos-a Miodrag Lekić u ime poslanika svoje partije, pitaće premijera da li u preostaloj godini mandata namjerava da slijedi javne inicijative šefa stranke koji “agresivno otpočinje novu operaciju podjela i rasta tenzija u crnogorskom društvu”.

Poslanik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić pitaće šta će Vlada uraditi kako bi zaustavila negativne trendove u borbi protiv korupcije, vladavini prava i slobode medija, koje je u posljednjem izvještaju o napretku, posebno istakla Evropska komisija.

Predstavnika Demokratske partije socijalista Radula Novovića zanimaju rezultati i efekti reforme obrazovnog sistema i generalno Vladine politike u toj oblasti.

Predstavnica posebnog kluba poslanika Anka Vukićević pitaće da li Vlada namjerava da konačno preduzme ozbiljne i adekvatne mjere radi ozdravljenja veoma lošeg socijalno-društvenog ambijenta.

U ime kluba poslanika DF-a, Milan Knežević će pitati Markovića kako komentariše direktni uticaj inostranih elemenata na postupak i ishod referenduma za otcjepljenje Crne Gore od Srbije, koji je “potvrđen objavljenim transkriptom razgovora između Milana Roćena Olega Deripaske 2005. godine”

Predstavnika kluba poslanika manjinskih partija Genci Nimanbegua interesuje u kojoj fazi se nalazi postupak povraćaja imovine vlasnicima u Opštini Ulcinj u maslinadi Valdanos.

Andrija Popović će, u ime kluba Liberalne partije i Socijaldemokrata, pitati kakav je stav Vlade povodom spekulacij a o visokom javnom dugu i riziku od takozvanog “dužničkog ropstva” zbog kredita uzetog od kineske Exim banke za gradnju autoputa Bar Boljare, i uopšte o prisustvu kineskog kapitala u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve