Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

”MARKONI” SKLONJEN IZ BIA-e: Bio u kontaktu sa Abazovićem, slikao se sa Krivokapićem, štitio vođe klanova i koordinirao hibridnim ratom protiv Crne Gore

Parezanović, inače glavni ruski čovjek za Zapadni Balkan, se pominje kao čovjek koji je koordinirao hibridnim ratom prema Crnoj Gori, bio je glavni za organizaciju litija, a bio je ključni čovjek u akciji ustoličenja Joanikija Mićovića na Cetinju prošle godine. Javnosti je poznata njegova fotografija sa bivšim crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem, a prema saznanjima portala Aktuelno, premijer Dritan Abazović održavao je intenzivne kontakte sa njim! Parezanović je plasirao priču da državni vrh Crne Gore i Radoje Zvicer planiraju ubistvo Aleksandra Vučića, a u stvari je upravo on štitio vođu kavačkog klana!

Dugogodišnji načelnik uprave bezbjednosti i prvi operativac srpske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Marko Parezanović prva je veća žrtva čistke koja se pod jakim pritiskom zapadnih zemalja sprovodi u Srbiji.

Parezanović je kako saznajemo iz dobro upućenih izvora, po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića već odstranjen iz službe.

”Parezanoviću je oduzet pištolj i izbačen je iz službe, ali se to za sad krije da ne bi izbio skandal”, kazali su izvori portala Aktuelno.

Kako navode naši izvori, Vučić ovim potezom želi da dokaže da se okrenuo prema zapadu, jer je Parezanović glavni ruski čovjek za Zapadni Balkan. Predsjednik Srbije, kako kažu naši izvori, do sad nije smio da ga skloni zbog straha od ruske odmazde,  jer je Parezanović bio veoma blizak ruskoj obavještajnoj službi  – FSB. Bio je direktno povezan sa Sergejem Besedom koji je bio načelnik 5-og odjeljenja FSB. Beseda i njegov zamjenik Anatolij Boljuh stavljeni su u kućni pritvor 9. marta.

”Parezanović je jednom nedjeljno letio avionom PINKA za Moskvu da sa Besedom razmijeni informacije. Jer su imali dogovor sa Srbijom, dok je Vučić samo gledao u Moskvu kada je u pitanju razmjena informacija”, rekli su naši izvori.

Segej Beseda u kućnom pritvoru od 9. marta

”Markoni” u Sky aplikaciji

Zvanični razlog za smjenu Parezanovića je njegovo prepoznavanje u Sky aplikaciji preko koje je komunicirao sa vođama regionalnih kriminalnih grupa.

”Visoki policijski funkcioner zaštitnik klanova Veljka Belivuka i Grand klana u Crnoj Gori, koji se u Sky aplikaciji vodio pod pseudonimom ‘Markoni’ otkriven je prije 20 dana. Radi se o Marku Parezanoviću (sada već bivšem) drugom čovjeku BIA-e, bivšem šefu ove organizacije za Beograd, do skoro najmoćnijem čovjeku u srpskoj tajnoj službi”, rekli su naši izvori.

Parezanović se pominje kao čovjek koji je koordinirao hibridnim ratom prema Crnoj Gori, a pod njegovom komandom širene su razne laži i dezinformacije preko propagandnih ispostava srpskih bezbjednosnih službi kao što su ”portali” IN4S, Borba i Glas javnosti.

”Parezanović je takođe bio glavni čovjek koji je organizovao litije u Crnoj Gori, a koordinirao je i akcijom ustoličenja Joanikija Mićovića na Cetinju”, kazali su naši izvori.

Kako dodaju, upravo je Parezanović, takozvani ”Markoni” koji se pominje u Sky aplikaciji i koji je, prema pisanju srpskih medija, dobijao skupocjene poklone od vođa kriminalnih klanova.

Organizovao političke litije i propagandni desant na Crnu Goru

”On je preko beogradskih tabloida i crnogorskih propagandnih ispostava BIA-e plasirao priču da državni vrh Crne Gore u saradnji za Radojem Zvicerom planira ubistvo Aleksandra Vučića. U stvari, baš on je bio u komunikaciji sa istim tim Zvicerom i članovima njegovog kriminalnog klana i štitio ih”, rekli su naši izvori.

Veze sa crnogorskim političkim vrhom

Parezanović je poznat i po bliskim vezama sa bivšim i sadašnjim vrhom crnogorske vlasti.

Bivši premijer Zdravko Krivokapić i tada zvanično drugi čovjek BIA, a u stvarnosti prvi operativac srpske tajne službe Parezanović uslikani su zajedno na nepoznatoj lokaciji.

Krivokapić sa Markom Parezanovićem ”Markonijem” u sky aplikaciji, glavnim ruskim čovjekom za Zapadni Balkan, na nepoznatoj lokaciji

O čemu je i šta razgovarao sa Parezanovićem, gdje se i kada sa njim sastao pitanja su na koja Krivokapić nikad nije dao odgovor.

Parezanović je, kako saznaje portal Aktuelno, takođe poznat po veoma bliskim vezama sa sadašnjim premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem, za koga se još od kad je došao u Vladu spekulisalo da radi za BIA-u i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Kako su kazali naši izvori, Abazović se prije nekoliko mjeseci, kada je obavljao funkciju potpredsjednika vlade sastao sa Parezanovićem u Bosni i Hercegovini (tačnije Hercegovini) na tajnoj lokaciji.

Premijer Abazović: Nije prijavljivao tajne vožnje?

Abazovića je tada na sastanak sa Parezanovićem dovezao funkcioner URA-e Luka Rakčević.

”Rakčević je samo dovezao Abazovića na sastanak sa Parezanovićem. Nakon što ga je dovezao Abazović se prebacio u automobil Parezanovića sa kojim se vozio nekoliko sati. Rakčević ih je čekao u svom autu”, rekli su naši izvori.

O vezama aktuelnog premijera Abazovića i srpskog političkog vrha preko tajnih službi portal Aktuelno naknadno će pisati.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zla kob
10.05.2022-08:38 08:38

Rakcevici su zla kob Crne Gore. Djoko Orlandic PS Da mi oproste oni cestiti Crnogorci-Rakcevici

COL
10.05.2022-09:19 09:19

Jedini razlog sklanjanja ove oersone jer je razotkriven i sigurno je da će ga neki drugi špijun zamijeniti…

Tara
10.05.2022-12:12 12:12

Ja sam od prvog dana pisala da je Dritan BIA spijun..Protiv njega treba da se podnese krivicna prijava…Sve ove politicare sudije..sto on hapsi..zeli da kriminalizuje crnogorsku vlast..stim da svoj kriminal zastiti
Drugo,Makron i Merkel su najveci kriminalci EU..Oni su krivi za krvavi rat u Ukrajini..zato sto nijesu dozvolili da Ukrajina udje u NATO pakt..a isto su zeljeli da CG uniste stim sto su ove srbijansko-cetnicke kriminalce..u istom kriminalu..i unistavanju drzave CG..
CG ,mora da djeluje..i da direktno optuzi Makrona i Merkel..

Jaki
10.05.2022-16:20 16:20

A onda je mrmot uvio cokoladicu i foliju. :)))

Tihana
10.05.2022-17:13 17:13

Dritan je najveće zlo Crne Gore.

ABAZOVIĆEV DODATNI MOTIV ZA POTPISIVANJE ”TEMELJNOG UGOVORA”: Pritisci i ucjene u službi SPC i destabilizacije Crne Gore | Skala radio
18.07.2023-14:44 14:44

[…] Aktuelno pisao je više puta o tajnim sastancima sa bivšim prvim operativcem BIA-e i ruskim čovjekom za Zapadni Balkan Markom Parezanovićem, što […]