Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Marko Šekularac izabran za predsjednika barskog SDP-a

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Bar je na jučerašnjoj sjednici za predsjednika OO SDP Bar izabrao diplomiranog ekonomistu Marka Šekularca

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Bar je na jučerašnjoj sjednici za predsjednika OO SDP Bar izabrao diplomiranog ekonomistu Marka Šekularca.

SDP

U SDP-u napominju da je Šekularac prepoznat kao dugogodišnji borac za radnička prava i predsjednik opštinskog sindikalnog povjereništva Bar.

On je nakon izbora zahvalio članovima Odbora na jednoglasnoj podršci i najavio intenzivan politički rad na daljem jačanju i omasovljavanju partije u Baru.

Sjednici opštinskog odbora prisustvovali su predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković, generalni sekretar SDP Ivan Vujović i član predsjedništva SDP Damir Rašketić.

Predsjednica SDP je iskazala zadovoljstvo jačanjem partijske infrastrukture u Baru čime je ovaj odbor još jednom potvrdio da je jedan od temelja progresivne, državotvorne i emancipatorske politike SDP koja ima kontinuitet od tri decenije na političkoj sceni Crne Gore.

“SDP vodi politiku koja je okrenuta gradjanima i njihovim potrebama, njihovom boljem socio- ekonomskom položaju jer smatra da je samo takva politika odgovorna politika koja može da kreira ambijent da ljudi pošteno žive od svog rada i, što je najvažnije, da ostanu u svojoj Crnoj Gori”, navela je ona.

Takođe, dodala je Vuksanović STanković, vrijednosti građanske, multietničke i evropske Crne Gore su temeljne odrednice politike SDP i za takav koncept se vrijedi kontinuirano boriti, imajući posebno u vidu još uvijek žive ostatke retrogradnih politika kojima su u nedavnoj prošlosti bile izložene zemlje regiona i građani u njima.

Ona je podsjetila na častan istorijat barskog SDP-a koji je u vremenu nacionalističke politike 90- ih godina , zajedno sa ostalim demokratskim i reformskim snagama, bio posebno prepoznat po politici mira, suživota i ukupne emancipacije i modernizacije crnogorskog društva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve