Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Maraš odgovorio Bogdanoviću: Ministarstvo ne može preuzeti ulogu Ustavnog suda

''Saglasan sam da se radi o izazovima koji su nastupili zbog specifičnih zakonskih rješenja. Ali istovremeno zaključujem da njihovo rješavanje zavisi od funkcionalnog Ustavnog suda koji treba bez odlaganja popuniti do broja propisanog Ustavom'', kazao je Maraš

Ministar javne uprave Maraš Dukaj odgovorio je poslaniku Demokrata Borisu Bogdanoviću povodom dilema koje ima u kontekstu odlaganja lokalnih izbora i funkcionisanja opštinskih vlasti.

“U suštini i Vi citirate zakone koje sam Vam naveo u prvom odgovoru, ali mi kao ministarstvo ne možemo preuzeti ulogu Ustavnog suda! Saglasan sam da se radi o izazovima koji su nastupili zbog specifičnih zakonskih rješenja. Ali istovremeno zaključujem da njihovo rješavanje zavisi od funkcionalnog Ustavnog suda koji treba bez odlaganja popuniti do broja propisanog Ustavom”, naveo je Dukaj na Tviteru.

Kako je dodao, uspostavljanje i jačanje pravosudnih institucija, na čelu sa Ustavnim sudom, najbolji je put za vladavinu prava i odbranu ustavnosti i zakonitosti na svakoj adresi i u svakom javnom poslu.

“Vjerujem da će političari slijediti potrebe društva i građana i dati svoj odlučan doprinos”, poručio je Dukaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve